Ukrainoje viešėjęs alytiškis: „Panika ir karo baimė – tik už Ukrainos sienų“

 

Saulius Ivoška garsiai žvangant ginklams lankėsi Ukrainoje.

Prieš keletą dienų Ukrainoje viešėjusiam alytiškiui Sauliui Ivoškai teko bendrauti su vietiniais gyventojais. Alytiškis pasakoja, kad tenykščių ramybė jį nustebino, o panika ir karo baimė jaučiama tik už Ukrainos sienų. Esą ukrainiečiai ryžtingai nusiteikę ginti savo šalį, į kurios vientisumą jau ne vienerius metus kėsinasi Rusija.

„Prieš keletą dienų sugrįžau iš savo eilinės kelionės į Kijevą darbo reikalais. Prisipažinsiu, prieš skrendant būta abejonių – juk garsiai žvangančius ginklus Ukrainoje ir šalia jos jau girdi ne tik Europa, bet ir JAV. Nerimsta ir viešoji erdvė: karas šioje šalyje gali prasidėti bet kurią minutę.

Per tris viešnagės Ukrainoje dienas teko daug bendrauti su vietiniais ir mūsų pokalbių, žinoma, neaplenkė „karštoji“ karo tema.

Nustebino tų žmonių ramybė. Kaip jie sako, nepasibaigęs karas juk negali prasidėti. Nuo 2014-ųjų dviejuose rytiniuose regionuose tebevyksta ginkluoti susirėmimai su separatistais. Kone kasdien šeimos sulaukia žinių apie žuvusius artimuosius. Taip buvo vakar, taip yra šiandien, taip yra jau visus septynerius metus. Kokia pradžia, jei pabaigos nebuvo?

Jų akyse – jokios baimės ar nerimo, tik tvirtas nusiteikimas kovai iki galo. 100 tūkst. rusų kareivių ukrainiečių negąsdina. Kaip jie patys sako, yra pasiruošę juos po vieną išgaudyti. Ruošiasi Rusija, bet ir Ukraina nesėdi rankų sudėjusi. Šimtai tūkstančių šalies kareivių telkiasi prie sienų, ginkluotė paruošta ir teberuošiama, tik retuose namuose nerasi ginklo…

Panika ir karo baimė, kaip supratau, egzistuoja tik už Ukrainos sienų. Ta šalis pulsuoja vienybe ir nusiteikimu kovoti už savo laisvę iki paskutinio kraujo lašo“.

Vienas komentaras apie “Ukrainoje viešėjęs alytiškis: „Panika ir karo baimė – tik už Ukrainos sienų“

  1. Aš pats ten būnu dažnai, kam čia reikia taip meluoti? Matosi kad nupirktas straipsnis, už pinigus pakalbėjo koks iskrypelis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *