Rūšiavimo konteinerius ir pakuočių atliekų tvarkymo paslaugas įmonės turi gauti nemokamai

ARATC nuotr.

Pastaruoju metu Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras sulaukia įmonių klausimų dėl  išrūšiuotų pakuočių ir antrinių žaliavų surinkimo. Įmonių atstovai teiraujasi, ar pagrįsti yra vežėjų reikalavimai sudaryti naujas sutartis dėl išrūšiuotų pakuočių atliekų ir antrinių žaliavų surinkimo ir mokesčio už šią paslaugą.

Informuojame, kad už komunalinių atliekų sraute susidarančių pakuočių atliekų tvarkymą įmonės, kaip ir kiti atliekų turėtojai, sumoka pirkdami prekes. Todėl šių atliekų tvarkymo paslauga įmonėms turi būti teikiama nemokamai – pakuočių atliekų kaštus privalo padengti gamintojų importuotojų organizacijos.

Visas gamybinėje veikloje susidarančias atliekas, tokias kaip gamybos pakuotę, gamybos broką, išfasuotas žaliavas ir kt. įmonės, kaip ir iki šiol, turi tvarkyti pagal atskiras su vežėjais sudarytas sutartis.

Pavyzdžiui, jeigu įmonė užsiima reklamos gamyba, leidybine veikla, šioje veikloje susidarančios plastiko, popieriaus atliekos, gamybinei veiklai naudojamų medžiagų įpakavimo tara yra gamybinės atliekos ir dėl jų tvarkymo turi būti atskira sutartis su vežėju.

Tačiau pakuotės, kurios susidaro įmonės komercinėje, prekybos ar kitoje veiklojeyra komunalinio srauto atliekos. Jos turi būti renkamos atskirai ir tvarkomos be jokio papildomo mokesčio.

Įmonės turi būti aprūpintos atskirais rūšiavimo konteineriais pakuočių atliekoms ir antrinėms žaliavoms ir į juos mesti ne gamybinėje veikloje susidarančias popieriaus, plastiko ir metalo atliekas, tokias kaip vienkartinės maisto dėžutės, vienkartiniai indai, įrankiai, maišeliai, maisto plėvelė, tetrapakai, plastikiniai pakeliai nuo saldainių, ledų, traškučių ir kitų maisto produktų, skardinės nuo maisto ir gėrimų, metaliniai stiklainių dangteliai, folija, popieriniai maišeliai, pakavimo popierius, dovanų maišeliai, laikraščiai, žurnalai, vokai, skrajutės.

Dėl rūšiavimo konteinerių pastatymo įmonės turi kreiptis į paslaugą teikiančius vežėjus arba Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą info@alytausratc.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *