Alytuje atnaujinta dar viena sporto erdvė: suorganizuotos ir pirmosios varžybos

Alytaus mieste po keturiasdešimties metų eksploatacijos atnaujinta dar viena sporto erdvė. Ja jau džiaugiasi Alytaus Jotvingių gimnazijos bendruomenė, trečiadienį oficialiai atvėrusi rekonstruotos sporto salės duris. Iš karto po oficialaus atidarymo čia suorganizuotos ir pirmosios varžybos – Alytaus miesto gimnazijų krepšinio lygos vienas iš etapų. Salės šeimininkai susitiko su Putinų gimnazistų komanda.

„Alytaus Jotvingių gimnazijai šiandien labai svarbi šventė – atnaujintos gimnazijos sporto salės iškilmingas atidarymas. Alytus sporto sales rekonstruoja ne taip jau dažnai. Jau daugiau kaip keturis dešimtmečius skaičiuojanti Alytaus Jotvingių gimnazijos sporto salė iki šiol nebuvo mačiusi jokio remonto. Grindis jau reikėjo keisti, nes jos buvo ne tik nekokybiškos, bet jau ir pavojingos. Vykstant intensyviam sportui, sulūžusios grindys siūbavo ir taip buvo išaugusi traumų tikimybė.

Mūsų gimnazija didelė, sportiška. Prieš pat karantiną, 2020 metais gimnazijos komanda gimnazijų čempionate net buvo laimėjusi pirmą vietą, nors turėjome vieną prasčiausių sporto salių.

Labai džiaugiamės, kad šiandien turime galimybę sportuoti ant naujos dangos, kuri kainuoja labai didelius pinigus“, – naujienų portalui „Dzūkijos veidas“ pasakojo Alytaus Jotvingių gimnazijos direktorius Donatas Vasiliauskas.

Alytaus miesto tarybos sprendimu sporto salės grindų dangos atnaujinimui buvo skirtas finansavimas iš Alytaus miesto biudžeto ir po viešųjų pirkimų procedūrų remonto darbai prasidėjo rugsėjį. Baigiamieji darbai buvo atlikti likus vos dienai iki oficialaus sporto salės atidarymo. Per tą laiką mokiniai aktyvia sportine veikla užsiiminėjo lauko stadione, kol leido oro sąlygos, taip pat treniruoklių, stalo teniso salėse, aerobikos klasėje. Netrūko ir originalių, ne tokių įprastų veiklų – buvo organizuotas dviračių žygis.

Sporto salės grindų dangos atnaujinimas atsiėjo beveik 50 tūkst. eurų. Jos sienas puošia Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Šaulių sąjungos, Krašto savanorių pajėgų ir Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ logotipai. Tokius galima rasti ir kitų mokyklų sporto salėse, mat tai yra tęstinis bendradarbiavimo projektas.

Kai kurių šių įstaigų, organizacijų atstovai taip pat dalyvavo atnaujintos sporto salės atidarymo renginyje. Čia apsilankė ir Alytaus miesto savivaldybės atstovai – Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, vicemerė Jurgita Šukevičienė, vicemeras Povilas Labukas, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, vedėjo pavaduotojas sportui Adomas Andrušaitis ir kiti administracijos atstovai.

„Iš tikrųjų ši sporto salė man yra labai brangi. Aš pats joje sportavau. Ši sporto salė užaugino ne vieną sportininką, gerą žmogų. Tikiuosi, kad šios naujos sporto salės grindys išaugins dar daugiau talentingų sportininkų, o kai po pamokų mokiniai išeis namo, ja džiaugtis galės miesto bendruomenė“, – kalbėjo meras N. Cesiulis.

Sustoti ties sporto salės dangos atnaujinimu gimnazijos bendruomenė neketina – šiuo metu Sporto rėmimo fondui teiks projektą dėl krepšinio inventoriaus atnaujinimo, o ateityje sporto bazę atnaujinti ir stiprinti planuoja per kitas projektines veiklas.

Vienas komentaras apie “Alytuje atnaujinta dar viena sporto erdvė: suorganizuotos ir pirmosios varžybos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *