Ričardas Malinauskas. Generalinė prokuratūra Druskininkuose ir vėl imasi savo „juodųjų darbų“

lrytas.lt/V. Ščiavinsko ir R. Malinausko asmeninio albumo nuotraukų koliažas.

Generalinė prokuratūra, siekdama ginti viešąjį interesą, užsimojo Druskininkuose nugriauti dar vieną objektą – ką tik įrengtą teniso aikštyną, kuriame dar šią vasarą buvo planuojamos Pasaulio lietuvių žaidynių rungtynės.

lrytas.lt skelbia, kad Generalinė prokuratūra jau kreipėsi į teismą, kad negaliojančiais būtų pripažinti teniso aikštynui išduotas statybos leidimas, žemės nuomos sutartis ir net savivaldybės teisė naudotis jai patikėtu žemės sklypu.

Požiūrį į šią situaciją išdėstė ir pats Druskininkų meras Ričardas Malinauskas:

„Generalinė prokuratūra Druskininkuose ir vėl imasi savo „juodųjų darbų“ – eilinį kartą be jokios logiškos argumentacijos, tik prisidengiant mistiniu viešuoju interesu, užsimota nugriauti Mizarų gatvėje šalia aerodromo įrengtus teniso kortus.

Kaip galvojate, kokius viešuosius interesus pažeistų tenisą žaidžiantys druskininkiečiai ir kurorto svečiai?

Teniso kortų įrengimo konkursas buvo skelbiamas viešai, pagal Tarybos nustatytas sąlygas, jį organizavo valstybinė įmonė Turto bankas, derino visos valstybės institucijos, jam išduoti visi reikalingi leidimai.

Teniso kortų įrengimui konkurso būdu pritraukta apie 160 tūkst. eurų privačių lėšų, kurias griovimo atveju reikės atlyginti iš savivaldybės ir valstybės lėšų, t.y. iš visų mokesčių mokėtojų kišenės.

Ne kartą sakiau – kažkodėl Druskininkams teisinės valstybės įstatymai negalioja.

Turime vieną atvejį, kai teisėtai, turint visus leidimus ir derinimus pastatytas namas buvo nugriautas dėl politinių užgaidų.

Akivaizdu, kad tie, kurie vykdo politinius užsakymus ir sąmoningai daro žalą Druskininkams, sustoti neketina.

Politika yra politika. Bet kai į ją ima kištis ir politinius užsakymus vykdo konkretūs teisėsaugos atstovai, teisine valstybe, deja, bet nekvepia.

Ir vienintelis ginklas prieš tokią savivalę – viešumas“, – socialiniame tinkle Facebook rašė R. Malinauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *