Alytaus Ledo arenos planų valdantieji kol kas atsisakė: biudžeto svarstymuose neliko eilutės pastato pirkimui

Panašu, kad ledo arenos statybų Alytuje idėja sulaukia per mažai politikų palaikymo, todėl valdantieji nusprendė šios kadencijos metu nebelaužyti iečių šiuo klausimu ir į biudžeto eilutę neįtraukti lėšų „Alytaus šilumos tinklų“ pastato įsigijimui.

„Apie tai daug kalbėjomės su meru ir pavyko jį įtikinti, kad nereikia laužyti iečių ir šioje kadencijoje prie šios idėjos negrįžti, mat politinio palaikymo per mažai. Be to, neaiškios jokios kainos. Ir pats meras matė, kad yra ir kitų savivaldybių, kurios jau įgyvendino šią idėją ir kokie jų išlaikymo kaštai, kur buvo apsiskaičiuota, kas neįvertinta. Būtent todėl, manau, nereikėtų lėkti lyg akis išdegus, o geriau devynis kartus pamatuoti ir tik tada kirpti.

Galbūt prie šio klausimo bus galimybė sugrįžti jau kitą kadenciją“, – kalbėjo konservatorių frakcijos vadovas Andrius Jučas.

Paklaustas, kodėl jis pats persigalvojo, mat tarybos posėdžiuose, kai buvo svarstomi su ledo arenos idėja susiję klausimai, jis ir jo partijos bendražygiai idėją palaikydavo, A. Jučas tikino, kad tai darė avansu, tikėdamasis, kad bus patekti labai konkretūs skaičiavimai dėl projektavimo ir kitų kaštų.

„Suteikėme šansą merui įrodyti, kad ledo arena Alytaus miestui reikalinga, kad gyventojams to reikia, kad kaštai nepaskandins savivaldybės. Tam pritardami neišleidome jokių pinigų, neįvyko nei jokie griovimo darbai“, – tikino A. Jučas.

Jo įsitikinimu, dar reikėtų paieškoti ir kitų ledo arenos statybų finansavimo šaltinių, galbūt ir iš Europos sąjungos fondų.

Ar iš tiesų Alytaus miestui ledo arena reikalinga, ar ji pasiteisintų, pats politikas to tvirtinti nesiryžo, esą galbūt atsiradus ledo arenai, atsirastų ir daugiau ledo entuziastų.

Beje, ledo arenos Alytuje galimybių studija iš miesto biudžeto atsiėjo apie 10 tūkst. eurų.

5 komentarai apie “Alytaus Ledo arenos planų valdantieji kol kas atsisakė: biudžeto svarstymuose neliko eilutės pastato pirkimui

  1. Gėda ir arogancija Jučui neleidžia pripažinti, kad eilinį kartą berniukai susimovė. Tai eilinį kartą įrodo, kad kompetencijų neturite. Žiūrim tarybos posėdžius ir puikiai žinom, kas siūlė IŠ KARTO to nedaryti. Jučai, neplagijuok ir nesisavink “Sprendimai ir atsakomybė” frakcijos siūlymų, nes visai prarasi autoritetą alytiškių akyse

    1. O aš šį kartą noriu Jučą pagirti. Ne piarą daro, kaip save meru jau turbūt matantis Leonavičius ar esamas “miesto vadovas”, o realiai vertina savivaldybės poreikius ir galimybes.

  2. Įdomi taryba, atitrūkę nuo realybės. Sutartinai tylu dėl paskolų ir vis velias, kur ir taip aišku. Pavardintų paskolas ir gal visi suvoktų, iki kur nuridenta. Taryboj tvirtini sprendimus, neši atsakomybę. Nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Gaunas kaip dėl teatre įtartinų lėšų pervedimų į privačias saskaitas, jei nuo 2019 metų vyksta ir taryba tvirtindami įstaigos metines veiklos ataskaitas tvirtina, kaip nori suprask. Visų skoniams.

  3. Šios kadencijos taryba, apart paslaugų kainų didinimų ir tuo sunkinant salygas normaliai išgyvent likusiems Alytuj, rimčiau erzinimasis ir blaškymasis. Net regis vengia pasijust rimtais ir oficialiais miesto šeimininkais. Atsakyt ir atsiskaityt už savo sprendimų pasekmes.

  4. Alytaus sėkmingo vystymo problema, nesugebama į tarybą išsirinkt kompetentingų ir principingų, kurie gebėtų sėkmingai vystyt miestą. Išnaudot efektyviai gan didelį miesto potencialą, kuris per cirkus taryboje neišnaudojamas. Apačioj geri ir gabūs žmonės, savo laiku gebėję kurt Alytų, o per valdymą stabdymai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *