Skandalas Alytaus miesto teatre: darbuotoja įtariama į savo sąskaitą pervedinėjusi kultūros pinigus

Alytaus miesto teatre galimai įvykdytas finansinis nusikaltimas. Pirminiais duomenimis, septintus metus buhaltere dirbanti teatro darbuotoja galimai į savo sąskaitą pervesdavo pinigų sumas. Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė pavedimuose netikėtai aptikusi galimą nusikalstamą veiką, kreipėsi į prokuratūra ir apie įvykį informavo miesto vadovus.

„Iš tikrųjų naujiena šokiruojanti. Daug komentuoti negaliu, nes pradėtas tyrimas. Mano mama irgi buvo buhalterė, dirbo banke. Žmogus, dirbantis su finansais, turi būti ypatingai sąžiningas, nes pagundų šioje srityje yra daug. Deja, mums teko susidurti su ne tokiu žmogumi. Esame be galo sukrėsti“, – situaciją komentavo I. Pilvelytė.

Darbuotoja teatre dirbo nuo 2015 metų ir buvo priimta dirbti finansininke, o vėliau – vyriausia buhaltere.

Pasiteiravus, kaip direktorė aptiko galimą nusikalstamą veiką, ji patikino, kad tikrindama pavedimus, tiekėjų sąskaitas.

Kokia tai buvo pinigų suma, I. Pilvelytė neįvardino, nes tyrimą atlieka atitinkamos institucijos ir komisijos, kurios ir patvirtins galutinį faktą.

Alytaus miesto teatras išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad 2021 m. gruodžio 17 d. buvo gautas ir užregistruotas Alytaus miesto teatro direktorės Inesos Pilvelytės tarnybinis pranešimas dėl Alytaus miesto teatro darbuotojos galimai klaidingai vedamos buhalterinės apskaitos bei įstaigai priklausančių lėšų savinimosi.

Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė  kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūrą dėl galimai įvykdytos finansinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

Prašymą Alytaus apylinkės prokuratūrai pateiktas 2022 m. sausio 05 d.

Jame pažymima, kad  Alytaus miesto teatro direktorės įsakymu buvo sudaryta komisija dėl galimai tarnybinio nusižengimo atlikimo tyrimo. Komisijai atlikus tyrimą nustatyta, kad įstaigos darbuotoja, vykdydama tarnybines pareigas, galimai padarė neteisėtą veiką, neteisėtai atlikinėjo ūkines operacijas.

„Žinios nedžiuginančios. Nuo rytdienos prasideda mūsų institucijų tyrimas, dirbs kontrolieriaus tarnyba, vidaus auditas. Negalėčiau įvardinti sumos nes ji nėra nei patikrinta, nei suskaičiuota, tačiau galiu patvirtinti, kad tai ženkli suma. Būtų labai apmaudu, jeigu visi įtarimai pasitvirtintų“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė.

Šią situaciją įvertino ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Alytaus miesto teatro direktorė apie šį įvykį mane informavo šiandien. Buvo pastebėta, kad buhalterė tam tikras sumas pervedinėja į savo sąskaitą. Tai vagystė net ne iš miesto, o iš kultūros. Kai teatras kaip įstaiga buvo aukštumoje, tai dabar deguto kibiras sugadino teatro įvaizdį. Tas žmogus nuo pareigų nušalintas. Mes savo ruožtu vidaus audito ir kontrolės tarnybų paprašėme operatyvaus tyrimo. Noriu tikėti, kad tai padaręs žmogus bus išaiškintas ir tuos pinigus atgauti nebus sunku. Tokie žmonės neturėtų dirbti mūsų įstaigose. Aš tikėjau, kad tokių žmonių jau nebėra, bet pasirodo yra kitaip. Principingai atsakau, kad tokie žmonės mūsų sistemoje nedirbs“,– sakė N. Cesiulis.

3 komentarai apie “Skandalas Alytaus miesto teatre: darbuotoja įtariama į savo sąskaitą pervedinėjusi kultūros pinigus

  1. Meras N. Cesiulis pasakė: – Tai vagystė net ne iš miesto, o iš kultūros Tokie žmonės neturėtų dirbti mūsų įstaigose. Aš tikėjau, kad tokių žmonių jau nebėra, bet pasirodo yra kitaip. Principingai atsakau, kad tokie žmonės mūsų sistemoje nedirbs“.
    Alytaus miesto mokyklų bibliotekų darbuotojų atlyginimų padidinimai 10% 2020 m., kuriems buvo skirta Vyriausybės tikslinė dotacija, Alytaus miesto savivaldybėje buvo sėkmingai “socialdemokratizuoti” . Kadangi miesto meras N. Cesiulis “principingai atsako, kad tokie žmonės nedirbs”, tai laukiame mero parodant asmeninį pavyzdį ir atsistatydinti, nes pinigai kultūros darbuotojams vis dar negrąžinti, nes “tokie žmonės mūsų sistemoje nedirbs”.

  2. Gaunas, kad nuo 2019 metų ir taryba tvirtindami įstaigos metines veiklos ataskaitas nepastebi šių reiškinių? Nors kaip rinkti atsakingi ir atskaitingi už tvirtinamus sprendimus. Nes kiti į valxžią nerinkti ir tik jų sprendimų vykdytojai. Nors ant buhalterės pavedimų parašus deda tvirtinant įstaigos vadovė. Tada nematė, dabar pamato? Nors Konst. 7 str.- nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Teisėsauga kaip visada ponų ypač po politika interesams, intrigoms prieš ubagus gint.

  3. Vyr. buhalterė Alytaus teatro nurodoma svetaineje:
    Rasa Baliukonienė.
    Apie ja kalbama?Nes paminejo daug pavardziu apart galimos nuskalteles.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *