Teismas išsprendė politiko ginčą su taryba dėl darbo komitetuose: skundas atmestas

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Regionų apygardos administracinis teismas atmetė Alytaus miesto politiko Valerijaus Venciaus skundą kaip nepagrįstą dėl dar praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje tarybos nepritarimo galimybei politikams dirbti daugiau nei viename komitete. Ar toliau šį sprendimą tarybos narys skųs, jis teigė dar svarstysiąs, tačiau jau netrukus jis ketina atsisakyti dirbti Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitete ir pereiti į Aplinkos ir plėtros komitetą.

Pereis dirbti į kitą komitetą

Apie nepalankų sprendimą V. Vencius sužinojo dar metų pabaigoje.

„Negerai vertinu, bet ne teismo sprendimą, o tarybos narių atsainumą, abejingumą. Dauguma jų balsuojant susilaikė. Tai galbūt buvo noras įgelti, kaišioti pagalius į ratus“, – sakė V. Vencius.

Politikas tikino dar svarstysiąs, ar šį teismo sprendimą skųs aukštesnei instancijai, tačiau jau dabar yra priėmęs sprendimą pasitraukti iš Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto sudėties ir pereiti dirbti į Aplinkos ir plėtros komitetą. Esą apie tai jau kalbėta ir su pastarojo komiteto pirmininku Sigitu Leonavičiumi.

Pasiteiravus, kodėl politikas siekia keisti komitetą, jis argumentavo, kad Aplinkos ir plėtros komitete jo darbas bus žymiai naudingesnis miestui nei dirbant kitame komitete. Šiame komitete nagrinėjami klausimai, susiję su miesto ūkio reikalais, finansais, investicijomis. Be to, jam patinka ir paties komiteto pirmininko požiūris į komiteto darbą.

Teismas skundą atmetė

Tarybos narys teismui skundė praėjusių metų rugpjūčio 26 dieną vykusiame Alytaus miesto tarybos posėdyje priimtą sprendimą nepriimti sprendimo dėl Alytaus miesto savivaldybės tarybos komitetų sudarymo pakeitimo, pagal kurį jis siekė būti įtrauktas į Aplinkos ir plėtros komiteto sudėtį neišbraukiant jo iš Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto sudėties.

Tąkart sprendimui pritarė 7 tarybos nariai ir 16 susilaikė.

Skunde V. Vencius šį tarybos sprendimą vadino nepagrįstu ir neteisėtu, esą buvo pažeista ne tik teisė dirbti daugiau nei viename komitete, bet ir viešasis interesas tinkamai atstovauti rinkėjams. Jis teismo prašė įpareigoti tarybą leisti jam būti dviejų komitetų sudėtyje.

V. Vencius akcentavo, kad jis dažnai dalyvauja Aplinkos ir plėtros komiteto posėdžiuose, teikia siūlymus, tačiau neturi teisės balsuoti.

„Per daugiau nei dvejus metus dažnai dalyvaudavau Aplinkos ir plėtros komiteto posėdžiuose, tačiau niekada nė karto už tai neėmiau užmokesčio, nors tokia galimybė buvo. Tarybos posėdžio mero išsakyta replika, kad neva tai darau dėl pinigų, yra visiška nesąmonė. Be to, nuo spalio mėnesio esu apskritai atsisakęs tarybos nario darbo užmokesčio“, – sakė V. Vencius.

Skunde teismui nurodoma, kad jam nebuvo leista dirbti komitete, nes taryboje kritiškai pasisako miesto tvarkymo ir investicijų pritraukimo klausimais.

Teismas, remdamasis Vietos savivaldos įstatymo nuostata, kad dėl tarybos komitetų sudarymo sprendžia pati savivaldybės taryba, politiko skundą atmetė kaip nepagrįstą, tačiau pagal teismo išaiškinimą, teisės aktai nedraudžia tarybos nariui būti kelių komitetų nariu.

Vienas komentaras apie “Teismas išsprendė politiko ginčą su taryba dėl darbo komitetuose: skundas atmestas

  1. Tarybos plėtros komiteto vadovo postas neįeina į įstatymuose numatytus opozicijai užimt postus reiškia, kad priklauso valdantiems. Kaip strateginis komitetas priimt sprendimus. Kada paskyrimas į šį postą tvirtintas taryboj, kur tik patvirtinus tarybos aritmetinei daugumai, įgauna galias ir atsakomybes. Už valdančių veiklos pasekmes. Dalis tarybos narių įrodo nesuvokimą apie tarybos nario kompetenciją ir politiko atsakomybe. Painioja savo asmeninius norus su politiko kompetencija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *