Naujieji Alytaus krašte – be pirotechnikos ir plikledžio aukų, bet su smurto protrūkiu

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės archyvo ir pixabay.com nuotraukų koliažas.

Metų pabaigos šventės įprastai būna pats darbų įkarštis medikams ir policijos pareigūnams, tačiau šiemet Alytaus ligoninėje nebuvo nei nukentėjusiųjų nuo pirotechnikos, nei didesnio srauto aukų nuo iškart po Naujųjų susiformavusio plikledžio. Tiesa, pacientų srautas į Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių šventiniu laikotarpiu buvo padidėjęs. O policijos pareigūnams teko reaguoti į per 400 iškvietimų, kurių nemažą dalį sudarė buitiniai konfliktai.

Naujieji – be pirotechnikos ir plikledžio aukų

„Paskutinįjį metų vakarą sulaukėme pacientų su įprastais nusiskundimais. Traumų būta, tačiau ne daugiau nei įprastomis dienomis. Daugiau darbo buvo vidaus ligų srityje.

Bendras pacientų srautas šventiniu laikotarpiu buvo kiek padidėjęs. Imant vidurkį, įprastai pacientų srautas Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje siekia per 80, o Naujųjų metų šventiniu laikotarpiu jų sulaukėme apie 100.

Naktis iš sausio 1-sios į sausio 2-ąją ligoninėje dėl pacientų srauto taip pat buvo intensyvi.

Šventiniu laikotarpiu šiek tiek turėjome pacientų su traumomis, nemažai sulaukėme besiskundžiančiųjų širdies veiklos sutrikimais, kai kurie skundėsi dusuliu, nerimo sutrikimais. Turėjome ir keletą alkoholiu piktnaudžiavusių pacientų, kurie dėl savo neblaivumo patyrė traumų.

Lyginant su praėjusių metų pabaigos šventėmis, šiemet ramiau tikrai nebuvo“, – taip situaciją apibendrino Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus vedėja Vilma Krušnienė.

Pasak gydytojos, jau tapo įprasta, kad šventinis laikotarpis nuo Kūčių iki pat Naujųjų medikams būna darbingesnis dėl to, kad daugybė žmonių susiorganizuoja atostogų, laisvų dienų, daugiau pramogauja, linksminasi, lanko draugus, gimines, o visa tai didina ir įvairių sveikatos sutrikimų, nelaimių tikimybę.

Šventiniu laikotarpiu nemažai sulaukta ir karščiuojančių pacientų. Pirmasis vidaus ligų skyrius, pasak gydytojos, jau yra perpildytas ir net tenka skolintis lovų iš kitų skyrių.

Nuo penktadienio iki pat pirmadienio į vieną Covid-19 skyrių buvo paguldyti 7 pacientai, į kitą – 5. O į Covid19 reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių buvo paguldyti dar keli užsikrėtusieji. Dalis besikreipusiųjų buvo išleisti gydytis namuose.

Šventinį savaitgalį – apie 400 iškvietimų

Darbo netrūko ir Alytaus apskrities policijos pareigūnams, tačiau galima pasidžiaugti, kad šiemet nepasitaikė nei skaudžių atvejų, nei teko fiksuoti nesaugaus elgesio su pirotechnika pasekmių. Naujametiniu laikotarpiu (nuo penktadienio iki sekmadienio imtinai) sulaukta apie 400 pranešimų. Iš jų 112 iškvietimų būta dėl smurto artimoje aplinkoje, pradėta per 10 ikiteisminių tyrimų.

„Įsibėgėjus Naujųjų šventimui, pareigūnams teko vykti į iškvietimus dėl viešosios tvarkos pažeidimų – triukšmo, nepageidaujamų asmenų, garsiai leidžiamos muzikos. Daugiausiai teko vykti į bendrabučio tipo daugiabučius.

Sausio 1-osios dieną pareigūnai vyko ir į prekybos centrus, kur teko padėti išprašyti nepageidaujamus, netinkamai besielgusius asmenis.

Sudėtingos eismo sąlygos lėmė apie 70 iškvietimų dėl eismo saugumo pažeidimų. Techninių eismo įvykių buvo nemažai, tačiau, laimei, žmonės nenukentėjo.

Teko sustabdyti ir neblaivių vairuotojų, ir dėl to pradėti ikiteisminių tyrimų. Kai kurie jų atsipirko tik administracine teisena, mat į alkoholio kiekio matuoklius įpūtė mažesnę nei vidutinio girtumo laipsnio ribą“, – pasakojo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *