Šv. Kalėdų sveikinimai ir dovanėlės – seneliams, vienišiems gyventojams

Alovės seniūnijos gyventoja Inesa Kubilienė džiaugėsi, kad ją aplankė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir naujasis seniūnas Jonas Baliukonis. Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas aplankė Miroslavo globos namuose gyvenančius senolius. Kartu su įstaigos vadovu Vytautu Mocevičiumi meras pasveikino globos namų gyventojus ir darbuotojus su artėjančiomis šv. Kalėdomis, palinkėjo laimingų Naujųjų metų, sveikatos, artimųjų meilės ir šilumos.

Visiems senoliams meras A. Vrubliauskas įteikė kalėdinių dovanų – įvairių saldumynų, skanumynų.

Miroslavo globos namuose stacionarios socialinės paslaugos teikiamos 49 Alytaus rajono gyventojams – pensinio amžiaus ir suaugusiems asmenims su negalia, kurie negali savarankiškai gyventi savo namuose, ir jiems būtina nuolatinė globa bei priežiūra.

Mero lauktuvėmis apdovanota globos namų gyventoja Anelė visų senolių vardu dėkojo A. Vrubliauskui, kad jis kiekvienais metais aplanko senelius, su jais šiltai pabendrauja, atveža dovanų.

Savivaldybės vadovas pastebėjo, kad šiuo metu  globos namuose yra laisvų vietų pensinio amžiaus bei suaugusių asmenų su negalia apgyvendinimui, tad gyventojai, kuriems reikalinga ši socialinė paslauga, turėtų kreiptis į Socialinės paramos skyrių.

Kartu su Alovės seniūnu Jonu Baliukoniu meras A. Vrubliauskas aplankė ir vienišus šios seniūnijos gyventojus, pagyvenusių žmonių teiravosi, kokios jiems reikia pagalbos, klausė, ar senolius aplanko giminės, kaimynai.

85-erių metų Ona Truncienė skundėsi, kad jai teko išgyventi daug skaudžių netekčių, sūnus žuvo, būdamas 54-erių, anūkai gyvena užsienyje, o prieš pat šventes sugedo krosnelė, reikia taisyti kaminą. Moteris sako pati su karučiu atsivežanti iš malkinės malkų, tik į trečiąjį daugiabučio namo aukštą jai sunkoka tas malkas užnešti.  Meras ir seniūnas pažadėjo, kad atsiųs talkininkų.

Aloviškė Inesa Kubilienė sausio 1-ąją švęs 86-ąjį gimtadienį, tačiau ji neturi nei giminių, nei artimųjų. Dėvinčio medicininę kaukę mero A. Vrubliausko senolė iš karto neatpažino, nors į jį yra kreipusis net kelis kartus. Paprašė nusiimti kaukę, o tada džiaugsmingai mostelėjo ranka  į lentyną, ant kurios sudėti ir moters saugomi mero jai atsiųsti sveikinimo atvirukai. Sakė, labai apsidžiaugusi, kad ją aplankė tokie brangūs svečiai.

Vienišus Alytaus rajono senolius aplankys visų seniūnijų atstovai, socialiniai darbuotojai. Kalėdinių dovanų krepšeliuose – ir skanesni maisto produktai, ir saldumynai, sultys. Administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė sako, jog savivaldybė paruošė ir iki švenčių išdalins  441 paketą dovanėlių vienišiems žmonėms, taip pat šventinių rinkinių – nemokamą maitinimą gaunantiems mokiniams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *