Varėnos ligoninėje – nauja paslauga: atidarytas druskų kambarys

Varėnos rajono savivaldybės nuotraukos.

Gruodžio 16 dieną Varėnos ligoninėje atidarytas druskų kambarys (haloterapija). Pasak Varėnos ligoninės vadovo Algirdo Miklyčiaus, druskų kambarys ligoninėje įrengtas siekiant teikti mūsų rajono gyventojams kuo daugiau medicininių paslaugų vietoje, kad nereikėtų gaišti laiko važinėjant dėl šių paslaugų į kitus miestus. Gydymas tinka ir vaikams, ir suaugusiems.

Haloterapijos procedūras gyventojai gali gauti užsiregistravę telefonu ir sumokėję už procedūrą. Seanso trukmė – 30 minučių.

Druskų kambario įrengimo darbai buvo pradėti 2021m. kovo mėn., ligoninė jį įrengė savo lėšomis.

Druskų kambario atidaryme dalyvavę Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta ir administracijos direktorius Alvydas Verbickas pasidžiaugė, kad nuo šiol atgauti jėgas tokiame kambaryje bei sustiprinti sveikatą galės ir varėniškiai.

Haloterapija – tai gydymas aukšto dispersiškumo (itin lengvai pasklindančiomis) smulkiomis druskos (natrio chlorido) dalelėmis prisotintu oru.

Pagrindinis haloterapijos metodo veiksnys – sausas aukšto dispersiškumo aerozolis, kuris pasižymi priešuždegiminiu, broncholitiniu, mukolitiniu veikimu, turi bakteriocidinį ir bakteriostatinį poveikį kvėpavimo takams (bronchams) ir odai. Haloterapija  skatina virpamojo epitelio judesius, bronchų išsivalymą, gleivių išsiskyrimą, audinių atsinaujinimo procesus, mažina alergines reakcijas, palengvina atsikosėjimą.

Haloterapija, kaip viena iš efektyviausių fizioterapijos gydymo metodų, plačiai naudojama gydyti lėtines kvėpavimo sistemos ligas: bronchinę astmą, bronchektazinę ligą, sinusitą, faringitą, laringitą, bei odos ligas: žvynelinę (psioriazę), atopinę dermatozę, riebiąją seborėją. Taip patalpoje dirbtinai sukuriamas druskų kasyklų mikroklimatas.

Procedūros metu specialus aparatas per angą į patalpą pučia sausą druskos (NaCl) aerozolį. Druskos dalelės tokios mažos, kad pasiekia ne tik viršutinius, bet ir apatinius kvėpavimo takus, taip pat lengvai nusėda ant odos paviršiaus, taip ją dezinfekuodamos ir gydydamos.

Haloterapijos seansai vyks darbo dienomis 9.00, 12.00 ir 15.00 valandomis. Vienu metu paslauga gali naudotis 6 pacientai.

Rekomenduojamas 10-20 seansų haloterapijos kursas, priklausomai nuo sveikatos būklės. Gydymą galima kartoti 1-2 kartus per metus.

Registruotis haloterapijos procedūrai tel. (8 310) 32034 darbo dienomis nuo 9 iki 15 val.

Vieno seanso kaina žmogui – 5,3 Eur.

Varėnos rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *