Tradicinis keturračių kalėdinis karavanas sugrįžta: ne tik su dovanomis, bet ir svarbia misija

Karolinos Čaplikaitės nuotraukų koliažas.

Jau kitą šeštadienį pro Alytų praūš kalėdinis keturračių karavanas, kuris ne tik mažiesiems dovanos susitikimą su Kalėdų seneliu ir šūsnį dovanų, bet ir niekaip nesitraukiančios pandemijos įkarštyje plačiai skleis kalėdinę dvasią. Jau tradicija tapęs karavanas į Alytų sugrįšta po metų pertraukos ir miestiečiams dovanos įspūdingą reginį – po miestą važinės net kelios dešimtys keturrračių.

„Praėjusiais metais kalėdinio karavano tradicijos negalėjome tęsti dėl pandeminės situacijos ir ribojimų. Šiemet su didžiausiu malonumu tęsiame tradiciją, nes esame išsiilgę dovanoti gerų emocijų, skleisti kalėdinę dvasią ir džiuginti suaugusiųjų ir mažųjų širdis“, – sakė kalėdinio karavano akciją kasmet organizuojančios keturračių asociacijos „ATV Broliai“ prezidentas Juozas Jakubėlis.

Po Alytaus miesto gatves keturratininkai važinėsis šeštadienį nuo 13 val., o nuo 15 val. karavanas atvyks į Alytaus miesto rotušę, kur organizuojamas maždaug pusvalandį truksiantis vaikų susitikimas su Kalėdų seneliu. O jis ir šiemet bus dosnus – mažųjų lauks staigmenos ir dovanėlės.

„Kalėdų senelis labai lauks vaikų eilėraštukų, dainelių, piešinių ir tikimės, kad trumpas, vos pusvalandį trunkantis susitikimas bus jaukus ir prasmingas“, – sakė J. Jakubėlis.

Pasiteiravus, koks šios gražios Kalėdinės akcijos tikslas, asociacijos prezidentas paaiškino, kad pirmiausia juos veda noras nesibaigiančios pandemijos įkarštyje pasėti kuo daugiau džiaugsmo, pozityvumo, kalėdinės dvasios, o galiausiai keturratininkai siekia keisti visuomenėje nusistovėjusį neigiamą požiūrį esą jie yra chuliganai.

„Norime susidraugauti su žmonėmis, nes mes nesame nei chuliganai, nei triukšmautojai, nei gadintojai. Ne visi tokie yra“, – pasakojo J. Jakubėlis.

Jau kelintus metus organizuojamas kalėdinis keturratininkų karavanas prasidėjo nuo vos kelių narių, o šiemet jau išaugęs net į kelių dešimčių keturračių koloną.

Šiemet planuojama, kad Alytuje pasirodys apie 40 šių transporto priemonių, o karavano idėją išgirdę keturratininkai iš įvairių Lietuvos miestų, noriai jungiasi prie iniciatyvos Alytuje.

„Akcija labai pasiteisino, į ją kasmet įsitraukia vis daugiau dalyvių, o šiemet į Alytuje vyksiantį kalėdinį keturračių karavaną jungiasi ir kolegos iš kitų miestų – Alytaus, Mažeikių ir kitų“, – pasakojo asociacijos prezidentas.

Pasiruošti šiai kalėdinei akcijai keturratininkų bendruomenė skiria tiek asmeninių lėšų, tiek rėmėjų.

Vienas komentaras apie “Tradicinis keturračių kalėdinis karavanas sugrįžta: ne tik su dovanomis, bet ir svarbia misija

  1. Vėl su GP. Juokinga. Prie eglutės buvo daug žmonių. Prilipę vienas prie kito, tai kam tada tas GP. Užsikrėsti gali ir tie, ir tie.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *