Jurgiškių bendruomenė pirmą kartą įžiebė savo Kalėdų eglę

Penktadienio popietę pirmą kartą savo Kalėdų eglę įžiebė Alytaus Jurgiškių bendruomenė. Naujai išrinktos seniūnaitės Rimantės Adomaitienės organizuotame renginyje apsilankė ir Kalėdų senelis bei Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. Jaukią šventinę atmosferą kurstė ir vaišės simboliniais artėjančių švenčių patiekalais – kūčiukais bei saldumynais. Šventę vainikavo rėmėjų bendruomenei dovanoti fejerverkai.

Žaliaskarę puošia ir vaikų rankų darbo žaislai

„Esu naujai išrinkta Jurgiškių seniūnijos seniūnaitė ir pirmasis mano toks didelis darbas – suorganizuoti mūsų bendruomenės eglutės įžiebimą. Iki šiol ši seniūnaitija savo eglutės niekada neturėjo. Iš vienos bendruomenės narės gavau laišką, kuriame buvo prašymas – bendruomenėje turėti savo Kalėdų eglutę. Ilgai vaikščiojau po seniūnaitiją, ieškojau ir atradau ją prie Likiškėlių progimnazijos. Subūriau šios mokyklos ir lopšelio-darželio „Boružėlė“ bendruomenes, kurių pagalbos dėka ir buvo papuošta ši žaliaskarė“, – pasakojo seniūnaitė R. Adomaitienė.

Didžiąją dalį eglutės žaislų gamino minėtų ugdymo įstaigų bendruomenės, savo rankomis žaislų pagamino ir vaikai, dalis bendruomenės narių jų padovanojo. Seniūnaitė padovanojo žibančią girliandą.

Prie eglutės puošimo ir šventės organizavimo prisidėjusių bendruomenių vadovams ir rėmėjams kaip padėkos buvo įteiktos ir simbolinės valgomos dovanėlės, kurių vaišės dar kartą suburs jų bendruomenes.

Įžiebti Kalėdų eglę atėjo ir Kalėdų senelis, o į pagalbą jis pasikvietė ir Alytaus miesto merą Nerijų Cesiulį, kuris prisipažino labai laukiantis Kalėdų.

„Linkiu visiems būti sveikiems ir po eglute rasti tai, ko nori“, – susirinkusiems linkėjo miesto vadovas.

Jurgiškių bendruomenės Kalėdų eglutės įžiebimą vainikavo fejerverkai, kuriuos dovanojo UAB „Baltijos lašas“ direktorė Jurga Bruzgulevičienė ir UAB „Šilumos centras“ direktorius Darius Genevičius.

Svajonė – bendruomenės eglutė stadione

Seniūnaitė R. Adomaitienė tikino, kad nuo šiol eglutės įžiebimo šventė taps Jurgiškių bendruomenės tradicija, o tokių bendruomenę buriančių renginių ateityje jau planuoja ir daugiau.

„Šiemet bendruomenės ratas eglutės įžiebimo renginyje siauresnis, nes šiam renginiui pasiruošti turėjome vos mėnesį, tačiau jau kitąmet tam ruošimės kur kas anksčiau ir tikimės sulaukti dar gausesnio mūsų bendruomenės būrio“, – sakė R. Adomaitienė.

Seniūnaitė prasitarė, kad puoselėja svajonę didelę eglę įžiebti mokyklos stadione, kur ji būtų labiau matoma.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *