Alytaus miesto savivaldybei – ministerijos padėka už pagalbą sprendžiant migrantų krizę

Gruodžio 3 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija įteikė „Gerumo žvaigždes“  ir padėkos raštus savivaldybių merams bei nevyriausybinių organizacijų atstovams, padėjusiems spręsti šalyje kilusią migrantų krizę.

„Nuoširdžiai dėkoju Jums už bendradarbiavimą ir pagalbą mūsų šaliai susidūrus su migracijos iššūkiais. Tai pavyzdys, kaip drauge kurti stiprią valstybę, vieningą bendruomenę. Dėkoju Jums už tai, kad padėjote užtikrinti paramą Lietuvoje atsidūrusiems migrantams, žmogaus teisėms. Linkiu, kad Jūsų puoselėjamos vertybės, atsidavimas darbui įkvėptų kuo daugiau žmonių ir stiprintų mūsų bendruomenę“, – rašoma renginio metu Alytaus miesto savivaldybės merui Nerijui Cesiuliui įteiktame padėkos rašte.

„Kilę iššūkiai dar kartą patikrino ir patvirtino, kad šaliai sudėtingu metu mokame susivienyti ir kartu su partneriais – nevyriausybinėmis organizacijomis, savivalda ir verslu – galime greitai surasti reikiamus sprendimus“, – renginyje kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Ministrė M. Navickienė taip pat padėkojo už susitelkimą, profesionalumą ir geranoriškumą: „Tai pavyzdys, kaip drauge kurti stiprią valstybę, vieningą bendruomenę, telkti bendraminčius ir bendražygius. Tikiu, kad ši nauja patirtis tik dar labiau sustiprins mūsų bendrystę.“

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės M. Navickienės padėkos įteiktos ir dar aštuonių  – Ignalinos, Švenčionių, Vilniaus, Šalčininkų, Varėnos, Lazdijų  ir Alytaus rajonų bei Druskininkų – savivaldybių merams.

„Gerumo žvaigždėmis“ apdovanoti Vilniaus miesto savivaldybės meras Remigijus Šimašius, Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius  ir Raseinių rajono meras Andrius Bautronis.

Už neįkainojamą humanitarinę pagalbą valstybei, žmonių gyvybių ir orumo saugojimą, pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms Lietuvoje „Gerumo žvaigždė“ įteikta Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos generalinei sekretorei Kristinai Meidei.

Už aktyvią pagalbą, sprendžiant vienišų, vargstančių ir krizių paveiktų žmonių socialines problemas „Gerumo žvaigžde“ apdovanota Lietuvos „Caritas“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

Už indėlį valdant migrantų krizę padėkos įteiktos Maltos ordino pagalbos tarnybai, visuomeninei organizacijai „Gelbėkit vaikus“ ir „Maisto bankui“.
Renginio metu  koncertavo Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ Spalvų orkestras, kuriam vadovauja Romualdas ir Valerija Brūzgai, Raimonda Janutėnaitė, Mindaugas Valaitis.

Parengta pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *