Alytaus gimnazija laimėjo konkursą: jau greitai džiaugsis nauja muzikos klase

Alytaus Jotvingių gimnazija laimėjo TV3 televizijos ir lietuviško tinklo „Norfa” organizuotą konkursą „Muzika suartina“ ir jau netrukus turės naują muzikos klasę su muzikos instrumentais. Gimnazijos bendruomenei džiugią žinią pranešė svečiuose apsilankęs vienas iš muzikinio projekto „X Faktorius“ teisėjų Marijonas Mikutavičius.

Konkurse dalyvavo per 70 mokyklų iš visos Lietuvos. Alytaus Jotvingių gimnazijos bendruomenė dalyvauti konkurse nusprendė prisistatydama kūriniu, kuris buvo gimęs prieš dvejus metus.

„Laisva dalyvavimo forma leido mums improvizuoti ir nusprendėme konkurse panaudoti prieš dvejus metus gimusį kūrinį su vaizdo klipu, kuriuos sukūrėme savo jėgomis.

Dainos užuomazgos gimė dar anksčiau, kai vieno valstybinio renginio metu savo kalboje panaudojau frazę „Prieš tūkstantį metų mes su kardais Europą matavome savo žirgais“. Taip už jos užsikabinau, kad grįžęs į klasę per pusvalandį parašiau tekstą ir jam gitaros pagalba sukūriau melodiją. Į jos atlikimą įsitraukė ir mokyklos choras. Renginiui „Jotvingių garbė“ padarėme dainos įrašą. Nuo tada šis kūrinys skamba visuose mūsų mokyklos renginiuose. Vėliau kilo idėja dainai nufilmuoti klipą. Turėjome labai talentingą mokinį, kuris filmuodavo visus mokyklos renginius, mokėjo profesionaliai sumontuoti medžiagą, tad jis įsitraukė ir į klipo kūrimą. Pasitelkėme ir mūsų dramos studijos mokinius.

Pamatę paraišką, nė nedvejojome, kaip prisistatyti, nes tai buvo bendras mūsų bendruomenės kūrinys ir darbas. Paraiškoje pabrėžėme, kad norėtume tęsti šią veiklą ir turėti geresnes, kokybiškesnes muzikos priemones. Rašėme, kad svajojame ir apie savo muzikinę grupę.

Taip nusišypsojo mums laimė. Šią žinią mums pranešė Marijonas Mikutavičius, kuris apsilankė mūsų mokykloje“, – pasakojo Alytaus Jotvingių gimnazijos direktorius Donatas Vasiliauskas.

Šiuo metu klasėje atlikti remonto darbai, iki Kalėdų klasę pasieks ir naujieji muzikos instrumentai, baldai.. „X Faktoriaus“ finalo metui, Gruodžio 26-ąją, visa Lietuva pamatys ir galutinį atnaujintos muzikos klasės rezultatą.

Šio projekto vertė – 15 tūkst. eurų.

„Tai didelis įvertinimas mūsų bendruomenei. Dabar turėsime daugiau galimybių populiarinti mūsų kūrybą, o mūsų mokiniai – skleisti savo talentus. Mūsų bendruomenės kūrinys jau įrodė, kad muzika vienija, todėl tikiu, kad dabar turėsime dar daugiau mus visus vienijančių kūrinių“, – sakė D. Vasiliauskas.

Šiame konkurse Alytaus Jotvingių gimnazija dalyvauja pirmą kartą. Nugalėtojai buvo renkami naujienų portale „tv3.lt“ surengto balsavimo metu, o geriausiai pasirodžiusias komandas vertino „ Faktoriaus“ komisija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *