Paroda „Nuo šilumos iki prabangos. Koklių originalai ir rekonstrukcija“

Pirmiems šalčiams paspaudus ir žiemai įsibėgėjant, gruodžio 9 d. 17 val. Alytaus kraštotyros muziejuje duris atvers paroda „Nuo šilumos iki prabangos. Koklių originalai ir rekonstrukcijos“.

Parodoje miestelėnai ir miesto svečiai galės susipažinti su Alytaus kraštotyros muziejaus fonduose saugomų XVI – XIX a. koklių radiniais bei jų rekonstrukcijomis, Merkinės krašto muziejaus, Leipalingio dvaro, Lietuvos nacionalinio muziejaus skolintais kokliais ir pirmą kartą Alytuje VŠĮ „Vilniaus puodžių cecho“ fondų gotikos ir renesanso koklių rekonstrukcijų kolekcija. Gausioje kolekcijoje pateikiami įvairūs, pagal archeologinę medžiagą atkurtų renesanso koklių replikų pavyzdžiai. Čia lankytojai pamatys skirtingomis  technologijomis  padarytus koklius: žiestus puodyninius, spaustus nuo medinių, molinių ar gipso matricų plokštinius koklius. Parodos atidarymo metu vyks dailininko – keramiko Dainiaus Strazdo paskaita „Gotikos ir renesanso kokliai: dizaino ir meno kūrinio technologija“. Paskaitoje bus apžvelgiama gotikos ir renesanso krosnių raida, šildymo gerinimas, koklių bei koklių matricų gamyba, istorinių glazūrų atkūrimo technologija.

Skubėkite neskubėdami, bet atvykite! Sužinokite, kaip koklis, būdamas sudėtine krosnies dalimi, paprastu šildymo įrenginiu, tapo vienu pagrindiniu interjero akcentų, perteikiančiu įvairių laikotarpių meno kūrinius, tai pat socialinius, ekonominius bei politinius ryšius ir netgi technologinius pasiekimus.

Parodos veikimo laikotarpiu bus galimybė eksponuoti savo atneštą XVI – XIX a. koklį!

Jeigu esate suinteresuoti ne tik pamatyti ir išgirsti, bet ir patirti, gruodžio 10 d. 13 ir 15 val. esate laukiami koklių gamybos edukaciniuose užsiėmimuose. Registracija į edukacinius užsiėmimus tel. (8 315) 53370, mob. tel.  8 607 81825.

Paroda parengta įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos dalinai finansuojamą projektą „XVI – XIX a. Alytaus apskrities kokliai: originalai ir rekonstrukcijos“.

Alytaus kraštotyros muziejaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *