Alytuje veikiančios įmonės darbuotojams – po dešimtis tūkstančių eurų siekiančios premijos

Alytuje veikianti estų kapitalo įmonė, medienos granulių gamintoja „Graanul Invest“ gerokai nustebino savo darbuotojus, kuriems į sąskaitas pervedė po dešimtis tūkstančių eurų siekiančias premijas ir šoktelėjo į pirmą vietą didžiausius atlyginimus mokančių Lietuvos įmonių sąraše. Kai kuriems darbuotojams į sąskaitas įkrito po beveik 28 tūkst. eurų premijos. Turbūt po tokios žinios ši įmonė galėtų pretenduoti ir į kitą titulą – tapti viena geidžiamiausių darboviečių ne tik Alytuje, bet ir šalyje.

Medienos granulių gamintojos akcininkai dešimttūkstantines premijas 30 darbuotojų išmokėjo spalio mėnesį. Jų atlyginimų vidurkis praeitą mėnesį siekė 27,2 tūkst. Eur „popieriuje“.

„Dzūkijos veido“ šaltinių duomenimis, darbuotojams buvo išmokėtos vienkartinės premijos, kuriomis akcijas kitos šalies akcininkams parduodantis dabartinis akcininkas estas siekė kiekvienam darbuotojui padėkoti už ilgametį darbą ir premijų dydžiai buvo susieti su įmonėje išdirbtų metų skaičiumi.

Remiantis rugsėjo mėnesio Sodros duomenimis, šios įmonės darbo užmokesčio vidurkis buvo bene 12 kartų mažesnis ir siekė 2256 Eur.

Daugiau kaip 18 metų skaičiuojanti „Graanul Invest“ yra tarptautinė grupė, turinti 12 modernių granulių gamyklų Baltijos šalyse ir JAV.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *