Nuo gruodžio keičiasi testavimas mobiliuose punktuose

Nuo gruodžio 1 d. keičiantis privalomo darbuotojų testavimo ir galimybių paso išdavimo tvarkai, kaip ir visuose šalies, taip ir Alytaus mobiliajame patikros punkte nebebus atliekami greitieji antigeno testai.

Asmenų, kurie greitajam antigeno testui atlikti mobiliuosiuose punktuose yra užsiregistravę po gruodžio 1 d., registracija bus atšaukiama.

Privalomai testuotis turintiems asmenims tyrimai nebebus finansuojami valstybės biudžeto lėšomis, todėl jiems mobiliuosiuose punktuose nebebus atliekami greitieji antigeno testai, o galimybių pasą bus galima gauti tik turint neigiamą privačioje laboratorijoje atlikto PGR tyrimo atsakymą.

PGR tyrimai nuo gruodžio 1 d. Alytuje bus atliekami „Antėjos“ laboratorijose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 3-2 ir Naujojoje g. 48, tel. 8 700 555 11), UAB „Pagalba ligoniui“ Alytaus filiale (Simno g. 22, tel. (8 315) 2 12 25)  ir UAB „Endemik“ Alytaus filiale (Naujoji g. 48, tel. 8 700 55 223).

Taip pat nuo gruodžio 1 d. mobiliuosiuose punktuose nebebus tiriami asmenys, vykstantys į užsienį. Asmenys, vykstantys į užsienį, atlikti PGR tyrimus savo lėšomis galės įstaigose, kurias galite rasti čiahttp://www.nvspl.lt/index.php?2632411446

Nemokamai mobiliuosiuose punktuose testuotis ir toliau galės nėščiosios ir asmenys, turintys medicininių kontraindikacijų skiepui, kartu pateikdami papildomus dokumentus (nėščiosios kortelę ar išrašą iš ESPBI IS dėl kontraindikacijų), jiems bus atliekami PGR tyrimai.

Be šių asmenų valstybės biudžeto lėšomis mobiliuosiuose punktuose tyrimai ir toliau bus atliekami: simptomų turintiems asmenims, sąlytį turėjusiems asmenims, asmenims prieš hospitalizacijas, iš užsienio grįžusiems asmenims, asmenims, gavusiems teigiamą greitojo antigeno testo rezultatą, asmenims, kuriems rekomenduojama išsitirti po aplinkos paviršių tyrimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *