Pandemija pakirto alytiškių aktyvumą: galimybė nemokamai sportuoti ant naujų treniruoklių

Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure – nauji treniruokliai nemokamam alytiškių sportui.

Pandemijos metu alytiškiai pradėjo mažiau judėti. Tokias tendencijas pastebėjo Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai. Tačiau Dzūkijos sostinės gyventojai turi unikalių galimybių sportuoti nemokamai ir taip ne tik sustiprinti širdies ir kraujagyslių darbą, kūno raumenis, imunitetą,  bet ir padailinti kūno formas, pagreitinti medžiagų apykaitą, sureguliuoti kraujospūdį, pastangrinti odą bei atsipalaiduoti. Ir visa tai – individualiai ant naujųjų treniruoklių ir dar nemokamai.

Neseniai Alytaus miesto savivaldybė Visuomenės sveikatos biurui finansiškai padėjo įsigyti naujų treniruoklių, kurių pagalba gyventojai gali treniruotis ne tik nemokamai, bet ir gauti kompetentingų specialistų patarimų bei konsultacijų.

Treniruotės su naujaisiais treniruokliais labai populiarėja ir kaip pastebi Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai, alytiškiai vis labiau pradeda įsitraukti į fizinį aktyvumą ir tai net tampa užkrečiamu pavyzdžiu kitiems.

Kaip teigė Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Simona Batulevičienė, reguliaria fizine veikla užsiimančio žmogaus kūne vykstantys morfologiniai ir funkciniai pakitimai gali padėti išvengti kai kurių ligų (širdies ir kraujagyslių, diabeto, kai kurių rūšių vėžio, depresijos) arba jas pavėlinti.

„Pastaruoju metu pastebime ypač sumenkusį alytiškių fizinį aktyvumą. Vien į nuotolines grupines treniruotes susirenka tris keturis kartus mažiau gyventojų negu prieš pandemiją. Gyventojai per mažai juda ir sportuoja, vaikų žaidimus atvirame ore pakeitė sėdėjimas prie kompiuterių ar televizorių. Suaugusių žmonių fizinis aktyvumas, judrumas dėl šiuolaikinės gyvensenos dar labiau sumažėjo. Remiantis turimais duomenimis, 40–60 proc. Europos Sąjungos žmonių gyvensena yra nejudri, todėl įvairiuose tarptautiniuose dokumentuose ir gairėse akcentuojama žmonių skatinimo keisti nejudrų gyvenimo būdą į sveikesnį ir aktyvesnį būtinybė“, – teigė specialistė.

Siekiant skatinti gyventojų aktyvumą, Alytaus visuomenės sveikatos biuras pagal fizinio aktyvumo skatinimo projektą „Būk aktyvus“ su Alytaus miesto savivaldybės finansavimu įsigijo septynis visoms raumenų grupėms skirtus treniruoklius.

„Naujaisiais treniruokliais galima išjudinti visas raumenų grupes, stimuliuoti kraujotaką ir taip pagerinti bendrą savijautą. Su naujaisiais treniruokliais dirbame nuo rugpjūčio“, – pasakojo S. Batulevičienė.

Nors dėl nepalankios pandeminės situacijos grupinės treniruotės organizuojamos tik nuotoliniu būdu, tačiau individualios treniruotės vyksta gyvai ir teikia daugiau galimybių individualiems fizinio aktyvumo poreikiams atsižvelgiant į sveikatos problemas. Vienu metu sportuoti gali keturi asmenys, tačiau treniruočių laiką reikia iš anksto užsiregistruoti.

Net ir blogėjant pandeminei situacijai, individualių treniruočių apriboti neplanuojame, nes į jas ateiti gali tik galimybių pasus turintys asmenys.

„Gyventojai gali ateiti bet kuriuo Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbo valandų metu ir pasportuoti, pasikonsultuoti su specialistais. Atsižvelgiant į kiekvieno individualias galimybes, parenkame fizinį krūvį, supažindiname su treniruokliais, parodome pratimų“, – pasakojo specialistė ir pridūrė, kad gyventojų įvairūs sveikatos rodikliai įvertinami ir turimais prietaisais – kūno sudėties analizatoriumi, fizinį pajėgumą atskleidžiančiais pratimais ir pan.

Savo gyvenimo būdą paversti aktyvesniu nusiteikę alytiškiai laukiami adresu: Vingio g. 15A, Alytus (Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras). Antradieniais, ketvirtadieniais darbo valandos – nuo 9 iki 15 val., o pirmadieniais ir trečiadieniais – nuo 10 iki 19 val.

Dėl registracijos treniruotėms galima kreiptis tel.: +370 645 07234 arba el. paštu simona@alytausvsb.lt .

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *