Naujo daugiabučio statybos pradžia Alytuje – su laišku ateities kartoms

Kitų metų rudenį vieta Alytuje, Nemuno gatvėje, netoli Nemuno upės, pasikeis neatpažįstamai – čia stovės trijų aukštų statinys su 14 butų, o pirmajame jo aukšte bus įrengtos administracinės patalpos. Investuotojas žada, kad butų kainos čia bus adekvačios. Jau trečiajam per pastaruosius dvejus metus naujam daugiabučiui įrengti pamatai, o Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis su rangovu ir investuotoju trečiadienio popietę įkasė kapsulę su laišku ateities kartoms.

Alytaus rajone registruota UAB „VIRI Investicija“ nusprendė investuoti Alytuje ir pastatyti naują 1128 kv.m. ploto, trijų aukštų daugiabutį su 14 gyvenamųjų butų ir administracinėmis patalpomis pirmame aukšte. Čia bus keturi trijų kambarių ir dešimt – dviejų kambarių butai. Visuose bus įrengta centralizuota miesto šildymo sistema, planuojama, kad kiekviename bute bus grindinis šildymas. Čia bus įrengtas ir liftas. Šalia daugiabučio bus įrengtos ir automobilių stovėjimo vietos, vaikų žaidimų aikštelė ir žaliųjų plotų.

Daugiabutį stato alytiškių statybų bendrovė „Coner“.

Bendrovės „VIRI Investicija“ vadovas Rimantas Prūsaitis pasakojo, kad idėja būtent šioje miesto vietoje statyti daugiabutį gimė prieš pusantrų metų. Tiek laiko truko visiems biurokratiniams reikalams sutvarkyti iki kol buvo gautas statybų leidimas. Daugiabučio statybos darbų pabaiga numatoma kitų metų rugsėjį.

Bendrovės „VIRI Investicija“ vadovas Rimantas Prūsaitis.

R. Prūsaitis žadėjo, kad butų kainos čia nesikandžios: „Kaina už kvadratinį metrą nesieks 2 tūkst. eurų, mat čia ne Vilnius, ne Druskininkai ar Birštonas. Butus jau galima rezervuoti ir du iš jų jau yra užimti.“

Užsakovas patikino, kad daugiabučio dizainas įsilies į bendrą landšaftą, būtent todėl buvo prieita minties statyti tik trijų aukštų statinį.

Bendrovės „VIRI Investicija“ vadovas sako turintis ir daugiau minčių apie panašaus pobūdžio investicijas Alytaus mieste, tačiau konkretesnių tikslų atskleisti neskubėjo, esą daug kas priklausys nuo šiuo metu įgyvendinamo projekto sėkmės.

Naujomis daugiabučio statybomis pasidžiaugti atvyko ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Alytuje per dvidešimt metų nebuvo daugybės statybų,  nekilojamojo turto atnaujinimo. Pastarųjų metų tendencijos rodo, kad Alytuje investuoja žmonės, alytiškiai. Matydami pramonės augimą, pastarųjų dienų investicijų sutarčių pasirašymą, statybas Pramonės parke, mes puikiai suprantame, kad atsiranda naujo būsto paklausa. Užsienyje pabuvusių ir grįžtančių žmonių yra daugiau nei išvažiuojančiųjų ir jie nori gyventi kokybiškai, o net ir senos statybos nekilnojamojo turto kainos yra nemažos. Džiaugiuosi, kad atsiranda naujos statybos ir tai ne paskutinis objektas. Artimiausiu metu pristatysime dar vienus investuotojus. Kuo daugiau bus verslų, žmonių, kurie dirbs ir uždirbs, tuo labiau didės poreikis ir nekilnojamajam turtui.

O šiandien įkasime kapsulę ateities kartoms, tikėdamiesi, kad tokių artimiausiu metu į žemę kasime dar ne vieną“, – kalbėjo meras.

Į kapsulę buvo įdėtas raštas su mero N. Cesiulio, investuotojo R. Prūsaičio ir rangovų vadovo Edvardo Bielskio parašais.

Rašte pažymima, kad iki daugiabučio namo statybų pabaigos likus 10 mėnesių, į pamatus įkasama kapsulė ateities kartoms. Apibūdinamas ir pats statinys, pažymimas užsakovas ir rangovas.

„Šiandienos mūsų darbai yra skirti Jums, ateities kartoms“, – tokia paskutinė frazė parašyta į kapsulę įdėtame ir į pamatus užkastame rašte.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *