Alytaus rajono PSPC pradėjo dirbti gydytoja rezidentė

Šeimos medicinos rezidentei Ievai Zailskaitei praktinio darbo įgūdžių įgyti padės šeimos gydytoja Gina Strockė.

Lapkričio 8 d. Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) pradėjo dirbti šeimos medicinos rezidentė Ieva Zailskaitė. Praktinio darbo įgūdžių jai įgyti padės šeimos gydytoja Gina Strockė.

Rezidentė I. Zailskaitė sako, kad šeimos gydytojos praktiką pasirinko atlikti Alytaus rajono PSPC . Iš Birštono kilusi I. Zailskaitė įsitikinusi, kad šeimos gydytojo darbas yra labai įvairus, nemonotoniškas, leidžiantis kurti gilesnį ir nevienkartinį ryšį su pacientu.

PSPC direktorė Giedrė Ilgūnaitė įsitikinusi, jog papildomas darbuotojas, ypač jaunas medikas – tai visapusiška nauda ir pacientams, ir pačiai įstaigai. Nuo 2019 m. PSPC yra oficiali rezidentūros bazė, tačiau iki šiol rezidentų medikų nebuvo sulaukusi. G. Ilgūnaitė džiaugiasi rezidentės I. Zailskaitės noru kuo daugiau sužinoti bei išmokti. Direktorė tikisi, kad patyręs ir kompetentingas PSPC personalas suteiks praktikantei vertingų žinių bei įgūdžių.

Sėkmės jaunajai medikei pirmąją darbo dieną palinkėjo ir Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas. Jis kvietė giliau pažinti Alytaus rajoną ir po studijų galbūt grįžti čia nuolatiniam darbui. I. Zailskaitė sako, kad savivaldybės  vadovo, PSPC direktorės dėmesys ją nuteikia labai optimistiškai, dėkojo už rodomą pasitikėjimą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *