Į Alytų atvyksta Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Ką/Stingas“

D. Matvejev nuotraukos.

Vilniaus mažojo teatro aktoriaus Manto Vaitiekūno pjesėje, pagal kurią pats autorius pastatė spektaklį „Ką/Stingas“, vaizduojama specifinė, bet kartu ir universali situacija – aktorių atranka. Kūrinio herojus – nuolatinio laukimo liudininkas, patiriantis vienatvę ir pasiklydimą vaidmenyse. „Ką/Stingas“ paliečia aktoriaus profesijos laikinumo ir net absurdiškumo temas, tuo pačiu pasakojant apie pašaukimą ir meilę.

Parašyti pjesę Mantą Vaitiekūną įkvėpė nugirstas pasakojimas apie prancūzų aktorę, kuriai mirus jos namuose buvo rastos šūsnys filmuotos medžiagos. Paaiškėjo, kad ji daug filmuodavo save įvairiausiuose vaidmenyse, simuliuodavo atrankos situaciją, nors pati retai kada eidavo į realias atrankas. Kas dėjosi tos aktorės viduje? Aktoriaus profesijos prieštaringumą atskleidžiančioje pjesėje autorius svarsto, kokią kainą kartais tenka mokėti aktoriui, trokštančiam tiesiog dirbti savo darbą – vaidinti.

„Ką/Stingas“– tai groteską ir dramą supinanti istorija, kupina autobiografinių patirčių ir išgyvenimų. Paties pjesės autoriaus Manto Vaitiekūno režisuotame spektaklyje du talentingi aktoriai Valentin Kirejev ir Tomas Rinkūnas suvaidina po keletą skirtingų personažų, atskleisdami menininko požiūrio į save ir galios santykių kaitą.

Kviečiame į Vilniaus mažojo teatro spektaklį, kuriame galėsite pažvelgti į aktoriaus profesiją iš arčiau!

VMT informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *