Atsinaujinusi „Skausmo užuovėja“ kviečia į tradicinę mirusiųjų pagerbimo akciją

„Skausmo užuovėjoje“ atnaujintos šarvojimo salės.

„Lapkričio 1-ąją aš niekur neskubu. Tie, kuriuos norėsiu aplankyti, manęs tikrai palauks“,– pusiau juokais, pusiau rimtai šiandien, giminaitės paraginta paskubėti, rinkdamasi žvakeles prekybos centre, tarstelėjo garbaus amžiaus moteris.  Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad kai praėjusį kartą lankėsi Alytuje, „žiedo“ Rūtų-Pulko-Gardino gatvėse dar nebuvo, o štai dabar – viskas pasikeitė. Sakoma, kai neskubi – pamatai daugiau.

Ne tik svečiai, bet ir vietiniai pastebi, kad Alytus atsinaujina, tvarkosi: viadukas, naujos žiedinės sankryžos, rekonstruojamos gatvės. Matydamos džiuginančius pokyčius mieste, neatsilieka ir mieste veikiančios įmonės, nestovinčios vietoje, investuodamos į savo aplinką ir kurdamos gražesnį miesto „veidą“.

„Skausmo užuovėjoje“ – pasikeitimai

Pastaruoju metu pokyčius gyventojai pastebi ir profesionalias laidojimo paslaugas teikiančioje įmonėje „Skausmo užuovėja“. Čia, prisitaikant prie klientų poreikių, atnaujinamos šarvojimo salės, kurios bus patogesnės, modernesnės.

Pasak įmonės „Skausmo užuovėja“ atstovo, tvarkingos, šiuolaikiškos patalpos – tai ne tik estetiniai dalykai, bet ir pagarbos ženklas oriai su artimaisiais norintiems atsisveikinti žmonėms. Viskas turi būti apgalvota, suplanuota iki smulkmenų, kad velionio artimiesiems nereikėtų niekuo rūpintis.

Nors dabartiniame pasaulyje viskas vyksta kur kas greičiau, o atsisveikinimo laikas su artimaisiais trumpėja, pamatinės laidojimo tradicijos išlieka – pagarbiai atsisveikinti su mirusiuoju, karstą ar urną papuošti gėlių žiedais, išlydėti jį į paskutinę kelionę,  prisimenant gražiausias gyvenimo akimirkas.

Klientai jau spėjo įvertinti pokyčius ir sunkią valandą pagalbos kreipiasi į „Skausmo užuovėją“.  Įmonės darbuotojai atsižvelgia į klientų poreikius, siūlo modernius sprendimus, palengvinančius naštą netekus artimojo.

Laidojimo paslaugoms – elektromobilis

Laidojimų paslaugų įmonė, reaguodama į besikeičiančias tvarios aplinkos tendencijas ir nuolat galvodama apie klientus, papildė ir savo automobilių parką – vieninteliai ir pirmieji Pietų Lietuvos regione įsigijo ekologišką transportą laidojimo paslaugoms – elektrinį laidotuvių procesijos automobilį.

Elektrinis laidotuvių procesijos automobilis.

Kaip teigė įmonės atstovas, Alytus yra pozicionuojamas kaip žaliasis miestas, jau kitąmet Dzūkijos sostinėje pradės važinėti du elektriniai autobusai, tad įmonė savo ruožtu džiaugiasi galėdama prisidėti prie švaresnio miesto kūrimo.

„Sprendimą lėmė įsiklausymas į klientų poreikius. Procesijų metu, paskui laidojimo paslaugoms skirtą automobilį einantys žmonės jausdavo išmetamųjų dujų kvapą, tad pasirinkome transportą – elektromobilį, kuris leidžia to išvengti. O be to – ir neskleidžia jokio triukšmo“, – pasakojo įmonės atstovas.

Sustokite: uždekite žvakelę prie „Memoria

„Vertiname žmonių pasitikėjimą, kurį jaučiame jau beveik tris dešimtmečius. Tai kaskart skatina pasitempti. Visų šventųjų ir Mirusiųjų atminimo dienomis kviečiame žmones stabtelti, susikaupti, prisiminti, uždegant liepsnelę pagerbti ne tik savo mirusius artimuosius, bet ir visus tuos, kurie jau išėję ir prie kurių kapo galbūt nėra kam uždegti žvakės“, – kalbėjo įmonės „Skausmo užuovėja“ atstovas.

Lapkričio 1-ąją Daugų gatvės kapinėse sužibs mirusiesiems skirtas simbolis.

Šiemet, Lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, įmonė tradiciškai jau penktą kartą organizuoja didelio dėmesio kaskart sulaukiančią, mirusiųjų pagerbimui, tradicijų puoselėjimui skirtą akciją „Memoria“.  Prie Daugų gatvės kapinių sužibs didžiulis „M“ ženklas – pirmoji romėniškos kilmės žodžio „Memoria“, reiškiančio atminimą, raidė. Einantys lankyti artimųjų kapų kviečiami stabtelti ir uždegti žvakelę, taip pagerbiant visus tuos, kurių jau nėra tarp mūsų.

Akcijos „Memoria“ tikslas – išlaikyti mirusiųjų pagerbimo tradicijas, paskatinti jaunąją kartą nepamiršti savo papročių, minutei sustoti ir mintimis pabūti su iškeliavusiais Amžinybėn. Ir kaip sakė žvakeles prekybos centre pirkusi senolė, skubėti šią dieną nereikia – jie visada laukia. Tegul jūsų uždegta žvakės liepsna sušildo išėjusius, negrįžtančius, bet visad atmenamus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *