Į naująją Alytaus muitinės paslaugų teikimo vietą grąžins ir pareigūną

Dėl muitinės paslaugų į Marijampolę ar Kauną važinėję Alytaus verslininkai nuo šiol turės galimybę muitinės procedūrų įforminimo paslaugas gauti Alytuje ir taip sutaupyti tiek laiko, tiek pinigų. Logistikos centras „Durga“ per kiek daugiau nei metus įgyvendino 1,5 milijono eurų vertės investicijų sutartį ir jau greitai taip laukto Alytuje, Lankų g. 14, esančio muitinės paslaugas teiksiančio objekto vartus atvers verslams.

Plyną lauką pakeitė per metus

Prieš daugiau kaip metus Alytaus miesto savivaldybei priklausantis sklypas buvo tuščias ir apaugęs. Šiandien jame – naujas pastatas, kur miesto verslui jau netrukus bus teikiamos gyvybiškai svarbios muitinės procedūrų įforminimo paslaugos. Ketvirtadienį vyko oficialus objekto atidarymas.

„Noriu kaip miesto vadovas pasidžiaugti, kad dar ne taip seniai pasirašėme investicijų sutartį, o po metų jau turime patalpas, muitinės paslaugų zoną, kurių taip reikia miestui, verslui. Įprasta, kad po investicijų sutarties pasirašymo atidarymo juosteles kerpame tik po kelerių metų, o šiandien turime unikalų pavyzdį, kaip tai įmanoma padaryti vos per metus.

Verslas sutaupys daug laiko ir lėšų, nereikės važiuoti į Kauną ar Marijampolę, o muitinės procedūras įsiforminti Alytuje. Džiaugiuosi, kad Pramonės parkas tampa ne tik gamybos įmonių, bet ir muitinės vieta ir labai džiaugiuosi, kad įmonė „Durga“ numačiusi plėtros perspektyvą. Tikiuosi, kad čia bus kuriamos darbo vietos ir palengvinama našta verslui“, – kalbėjo simbolinę atidarymo juostelę perkirpęs Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Įmonės „Durga“ direktorius Kęstutis Žuromskas patikino, kad muitinės procedūrų paslaugos yra verslo dalis ir pasidžiaugė, kad Alytaus miesto valdžia pasitikėjo įmone įgyvendinant tokį projektą.

Projekto statybas įgyvendino Alytaus statybų bendrovė „VA statyba“. Įmonės vadovas Virginijus Almanaitis pasidžiaugė gražėjančiu Alytumi ir sėkmingu bendradarbiavimu su objekto užsakovu, operatyvumu pastato projektą pritaikant užsakovo reikmėms.

Grąžins ir muitinės pareigūną

„Durgos“ vadovas K. Žuromskas pasakojo, kad muitinės paslaugos dar kurį laiką bus atliekamos be muitinės pareigūno, tačiau jau po mėnesio planuojama į Alytų sugrąžinti ir jį. Pasak jo, tai vežėjams leis sutaupyti ir laiko, ir finansų, mat dabar kroviniams patikrinti pareigūnų iš Marijampolės tenka laukti ir kelias paras.

„Anksčiau Alytuje buvo krovinių postas, toks kaip ir Marijampolėje. Dabar turėsime žemesnį statusą ir būsime Marijampolės krovinių posto padalinys Alytuje. Mes viską įrengėme pagal reikalavimus krovinių postui. Į čia buvo atvykęs ir posto viršininkas, kuris sakė, kad norėtų kraustytis į Alytų, nes čia krovinių posto padalinys yra geresnis nei Marijampolėje“, – kalbėjo direktorius.

Naujajame „Durga“ objekte bus teikiamos importo, eksporto, tranzito procedūrų paslaugos.

K. Žuromskas užsiminė, kad šiuo metu ieško ir dviejų naujų darbuotojų, tačiau tenka susidurti ir su specifiniais niuansais – specialistus tenka apmokyti ir neretai tai trunka pusę metų. Be to, problema yra tai, kad dauguma jaunimo nemoka rusų kalbos, kuri šio darbo pozicijose yra kasdienybė.

Muitinė veiklą Alytuje nutraukė prieš pusantrų metų

Alytaus miesto politikai dar 2020 metų pavasarį pritarė bendrovės „Durga“ investicijų sutarčiai, pagal kurią šiai įmonei buvo išnuomotas žemės sklypas Lankų g. 14, Alytuje, ir buvo leista naudotis pramonės paskirties pastato su administracinėmis patalpomis projektu.

Buvo poreikis objektą įrengti kuo greičiau, nes nuo 2020 metų balandžio 13 d. Kauno teritorinė muitinė nutraukė UAB „Durga“ veiklą Naujojoje g. 140, Alytuje. Tada įmonė persikėlė į Santaikos g. 26D, Alytuje.

Administracinėse patalpose įrengtosdarbo vietos. Dalis sandėlio įrengta pagal Muitinės departamento patvirtintas taisykles (teritorija aptverta ir apšviesta, įrengta automobilių įvažiavimo ir išvažiavimo kontrolė).

„Durga“ į šį objektą investavo 1,5 milijono eurų investicijų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *