Alytuje – multisensorinė erdvė Pietų Lietuvos vaikams

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukų koliažas.

Šiandien Alytuje duris atvėrė Vaikų multisensorinė klinika, teiksianti psichosocialines reabilitacijos paslaugas. Keturiuose kambariuose – minkštajame žaidimų, tamsiajame ultravioleto, žaidimų ir edukaciniame – mažieji lankytojai galės mėgautis jausmų, emocijų terapijomis ir kitomis įdomiomis bei naudingomis paslaugomis.

Į naujos psichologinių ar psichiatrinių sutrikimų bei mišrių raidos sutrikimų turintiems vaikams skirtos sveikatos priežiūros įstaigos atidarymą atvyko Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, savivaldybės administracijos vyriausiasis specialistas (savivaldybės gydytojas) Povilas Jagelavičius, Alytaus LIONS moterų ir Dzūkijos LIONS klubų nariai.

„Kai turi svajonę ar tikslą jo sieki, o kai turi didelį tikslą, dirbi labai daug, bet jį taip pat pasieki. Šiandien mūsų buvimas čia dar kartą įrodo, kad visos svajonės gali išsipildyti ir visi tikslai gali būti pasiekti. Džiugu šiandien šiame renginyje matyti tiek daug, gražių, jaunų, veiklių moterų, ant kurių stiprių ir kartu gležnų pečių šis projektas ir buvo įgyvendintas“, – dėkodama už bendrą indėlį ir sveikindama klinikos kolektyvą atidarymo proga sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Duris atvėrusia klinika džiaugėsi ir Alytaus poliklinikos direktorius Marius Jasaitis. Jis už paramą multisensoriniams kambariams įrengti LIONS klubo moterims įteikė padėkos raštą.

Už indėlį įrengiant multisensorinius kambarius Alytaus miesto savivaldybei skirta padėka įteikta mero pavaduotojai J. Šukevičienei.

Poliklinikos direktorius M. Jasaitis vylėsi, kad žinia apie Alytuje atidarytą Vaikų multisensorinę kliniką greitai pasklis po Pietų Lietuvos regioną ir ši įstaiga sulauks daugybės lankytojų.

Daugų gatvėje 5A numeriu pažymėtame pastate įsikūrusi Vaikų multisensorinė klinika teiks psichosocialines reabilitacijos paslaugas.

Šioje klinikoje įkurti keturi kambariai – minkštas žaidimų, tamsusis ultravioleto, žaidimų ir edukacinis. Juose sukurta aplinka stimuliuoja jausmus ir emocijas, gerina suvokimą bei dėmesio koncentraciją, atmintį, pažinimą bei lavina kalbą, sukelia laimės pojūtį, gerina judėjimo funkcijas, laikyseną, mažina agresiją ir baimes, mažina išsiblaškymą, o kartu gerina tarpusavio santykius ir psichosocialinę adaptaciją.

Kiekvieno iš šių kambarių funkcija yra skirtinga.

Alytaus poliklinikos direktoriaus M. Jasaičio teigimu, tėveliai, norėdami atvesti savo vaiką į Vaikų multisensotrinę kliniką, turės gauti šeimos gydytojo siuntimą. Šios klinikos paslaugos bus nemokamos, jos bus apmokamas iš ligonių kasų.

Pradėjus veikti Vaikų multisensorinei klinikai Alytaus poliklinika, anot šios sveikatos priežiūros įstaigos vadovo M. Jasaičio, papildomų rūpesčių neturėjo – prireikė vos keleto trūkstamų specialistų, kuriuos surasti nebuvo sunku.

Klinikos paslaugomis galės naudotis ne tik Alytaus miesto, bet ir viso Pietų Lietuvos regiono vaikai.

Vaikų multisensorinei klinikos projektą įgyvendino ir prie jo prisidėjo Alytaus LIONS moterų klubas, Alytaus Dzūkijos LIONS klubas. Velizy-Vilakublė (Prancūzija) LIONS klubas, Alytaus miesto savivaldybė, Alytaus poliklinika, rėmėjai ir geros valios alytiškiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *