Į Europą siekiama žiūrėti iš jos regionų perspektyvos

Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Spalio 11-14 d. Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas kartu su kitais Lietuvos delegacijos atstovais dalyvavo plenarinėje Europos Regionų komiteto sesijoje Briuselyje. Sesijos metu pateiktas Europos Regionų komiteto pirmininko Apostolos Tzitzikostos pranešimas „ES metinis regionų ir vietos barometras“ (#EURegionalBarometer). Pagrindinė šio pranešimo ir pasisakymų tema – suvokti Europą iš vietos perspektyvos.

Europos regionų „barometre“ pateikta išsami COVID-19 poveikio analizė, vietos bei regionų valdžios institucijų darbo vertinimas, jų vaidmuo atremiant sveikatos bei ekonomikos krizę.
Taip pat  apžvelgti plataus spektro klausimai, kurie turės lemiamos reikšmės, kad regionuose ir miestuose dedamos pastangos atsigavimui skatinti būtų sėkmingos: nuo sveikatos iki migracijos, nuo žaliojo kurso iki skaitmeninės pertvarkos, nuo ekonominės ir socialinės sanglaudos iki Europos demokratijos stiprinimo.

Į šių metų ES regionų ir vietos barometrą pirmą kartą įtraukta visų ES 27 valstybių narių vietos ir regionų politikų apklausa „Vietos politikų nuomonė apie Europos ateitį“.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *