Žaunieriškių kaimo tetai –100 metų!

Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Alytaus seniūnijos seniūnas Kęstutis Tumynas ir kiti savivaldybės atstovai, kaimynai, giminės pasveikino Žaunieriškių kaimo gyventoją Aleksandrą Žekevičienę, kuri spalio 15 d. švenčia 100 metų jubiliejų. Tai jau dvylikta Alytaus rajono senolė, sulaukusi 100 metų.

Žvali, guvi, žvitrių akių ir šviesaus žvilgsnio Aleksandra yra mylima ir gerbiama aplinkinių. Sako, kad ją visas Žaunieriškių kaimas vadina Teta, kaimynės dažnai ateina aplankyti, pasikalbėti, ir gimtadienio proga nepamiršo – susirinko pasveikinti, kartu pasėdėti.

Pamačiusi savivaldybė merą A. Vrubliauską, šimtametė prisiminė, kad prieš 7–8 metus šis žmogus padėjo jai sutvarkyti tvoros vartelius. Mero pavardę senolė kartais pamiršta, kai per rinkimus nori  už jį balsuoti, prašo parodyti, kur sąraše yra ta pavardė. Ir šį kartą senolė labai džiaugėsi, iš savivaldybės vadovo gavusi puokštę gėlių bei 100 eurų vertės dovanų čekį. „Už ką man tokia garbė?!“ – susijaudinusi kalbėjo jubiliatė.

Paprašyta papasakoti apie savo gyvenimą, A. Žekevičienė sakė, kad „šimtas metų praplaukė, kaip per dangų debesėlis“. Moteris gimė kaimyniniame Lazdijų rajone, augo 8 vaikų šeimoje. Sužadėtinis žuvo pokario kovose kartu su kitais Lietuvos partizanais, ji ilgai jo gedėjo, neieškojo kito. Tik būdama 50-ties metų ištekėjo už našlio, atsikraustė į Žaunieriškių kaimą. Deja, šeimos laimė truko tik apie dešimt metų, jos sutuoktinis pasimirė.

„Geras žmogus buvo mano Augustėlis, labai geras“, –  iki šiol mirusio vyro gaili Aleksandra, bet skaudžios netektys ir išgyvenimai nepakirto jos sveikatos. Į gydytojus moteris beveik nesikreipia, o skiepytis nuo COVID-19 panoro viena iš pirmųjų kaime, mat supranta skiepų naudą, nori galimybės bendrauti su kaimynais ir giminėmis.

Savo vaikų A. Žekevičienė neturi. Ją globoja dukterėčios šeima – Vilija ir Vitas Baciuškos. Giminaičiai padeda prižiūrėti namus, aprūpina  produktais. Pati senolė irgi nesėdi be darbo. Visą gyvenimą siuvusi drabužius ir vyrams, ir moterims, dabar ji pataiso vieną ar kitą giminaičių nusipirktą rūbą, pati rūpinasi auginamomis vištomis, prižiūri kieme puoselėjamą darželį.

„Dabar kiekviena mano diena – kaip šventė. Aš džiaugiuosi gyvenimu ir jums visiems linkiu, kad sulauktumėte mano metų“, – dėkodama savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui ir kitiems svečiams, kalbėjo senolė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *