Vidzgirio progimnazijoje startavo projektas „Garsovaizdžiai“

Vidzgirio progimnazijos bendruomenė pradėjo visus mokslo metus truksiantį projektą „Garsovaizdžiai“. Šis integruoto, patyriminio ugdymo modelis yra Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projekto „Kultūros edukacijos sistemos modernizavimas“ dalis.

Kartu su Lietuvos gretutinių teisių asociacijos „Agata“ atstovais – kompozitoriais, garso menininkais, muzikantais –tyrinėsime garsą bei  garsinę aplinką. Tikimės, kad dėmesys garsui padės atrasti naujas ir pamirštas vietos istorijas, suteiks gebėjimą žvelgti į reiškinius iš meno ir mokslo perspektyvos, ugdyti ekologinę savimonę, pedagogų ir mokinių kūrybiškumo, kritinio mąstymo kompetencijas.

Vilniuje jau įvyko pirmosios kūrybinės dirbtuvės, kurias vedė kompozitoriai, garso menininkai Vladas Dieninis ir Agnė Matulevičiūtė, antropologė Ieva Gudaitytė ir žurnalistė Marielle Vitureau. Buvo prasmingas ir darbingas susitikimas, kurio metu susipažinome su kūrėjais. Labai laukiame susitikimų su Ieva Gudaityte ir jos vedamų kūrybinių dirbtuvių užsiėmimų. Manome, kad šis projektas sudomins mokyklos bendruomenę.

Edita Surdokienė, matematikos ir IT vyresnioji mokytoja

Milda Geležauskienė, bibliotekininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *