Sanatorija „Nemunas“ atgims naujam gyvenimui

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas dar vasarą pranešė, kad pagaliau didžiausias ir opiausias miesto objektas – buvusi sanatorija „Nemunas“ pagaliau parduotas. Praėjusią savaitę vyko kurorto vadovo ir naujųjų „Nemuno“ savininkų susitikimas, kur buvo pristatyta pradinė projekto vizija, galimos idėjos ir sprendiniai. Panašu, kad buvusi sanatorija atgims iš naujo.

„Pasakysiu atvirai, nudžiugino jų atsakingas požiūris į objekto svarbą mūsų kurortui“, – džiaugėsi kurorto meras R. Malinauskas.

Didelę patirtį turinti įmonė CITUS planuoja vystyti daugiafunkcinį projektą: apartamentus gyvenimui su rekreacinėmis, poilsio paslaugomis, viešbučiu, erdvėmis komercijai, darbui ir pan.

Daug dėmesio skiriama projekto vizijai ir koncepcijai, pagal kurią bus siekiama įveiklinti ir lankytojams atverti ne tik „Nemuno“ sklypo teritoriją, bet ir pirmą aukštą bei stogo terasas. Įmonės atstovai jau dabar kviečia prisijungti verslo atstovus ir įsikurti būsimose šiuolaikiškose komercijos erdvėse.

„Džiaugiuosi, kad šis objektas papuolė į patikimas rankas ir atgims naujam gyvenimui, įveiklins objektą, kuris taps modernia daugiafunkcine erdve. Šiuo metu savininkai intensyviai kuria galimas funkcijas ir erdves su itin stipria studija „Archas“, analizuoja galimus architektūrinius sprendinius, kad šis objektas puoštų miestą.

Vienas iš aptartų variantų, kad buvusios sanatorijos fasadinės plokštumos įkūnys visiems gerai pažįstamus vaizdinius.

Kol kas įvyko tik pirmasis susitikimas su savivaldybe, kuriame pateikė pradinį, „juodraštinį“ projekto įsivaizdavimą, galimas idėjos gaires. Kartu ieškosime geriausių sprendinių, o juos radę būtinai pasidalysime su visuomene“, – socialiniame tinkle žinia dalijosi Druskininkų meras.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *