Kasmetinė didžioji rudens mugė Alytuje – jau šį šeštadienį

Pradėjus skaičiuoti pirmąsias rudens dienas, į Alytų tradiciškai atvyksta didžioji rudens mugė. Kasmet didelio alytiškių dėmesio sulaukianti mugė šiais metais vilios išskirtiniais Lietuvos kūrėjų ir gamintojų darbais, skaniu bei įvairiu maistu, vietoje rūkoma žuvimi. Mugė S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje vyks jau šį šeštadienį.

Alytaus miesto gyventojus bei miesto svečius mugė „Sukurta Lietuvoje“ sukvies jau nuo pat ryto, čia mugė šurmuliuoti pradės nuo 10 valandos.

Įvairiausių skonių naminiai sūriai, šeimos kepyklėlių pyragai, tautinio paveldo duona, mėsos gaminiai, įvairiausi padažai, riešutų sviestai ir daug kitų gardumynų – visa tai lauks jau šį šeštadienį.

Tik atvykus į mugę iš karto pasitiks ir malonus vietoje rūkomos žuvies kvapas. Čia bus galima įsigyti šviežiai rūkytos žuvies tiesiogiai iš mobilios rūkyklos. Tai Alytaus rudens mugėje tampa jau tradicija bei mugės vizitine kortele.

Šalia viso to, šeštadienį mugėje bus galima išragauti bei įsigyti įvairiausių gurmaniškos linijos užkandžių. Taip pat rasti natūralių prieskonių, šviežiai spausto aliejaus, pagardų. Mugėje bus prekiaujama ir daugelio jau pamiltais gruziniškais prieskoniais. Sakoma, jog kartą paragavus šių prieskonių, nebesinori kitų.


S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje taip pat gyvai bus galima išvysti ir daugelį kitų Lietuvos kūrėjų bei gamintojų. Nustebins stilingais drabužiais, rudeniniais paltais, suknelėmis, todėl bus galimybė pasipuošti artėjančiam šaltajam sezonui.

Asortimentą ras visa šeima. Mugėje netruks ir juvelyrikos dirbinių, rankų darbo aksesuarų, namų dekoro detalių, kvapų, aromaterapijos produktų, todėl bus galima atrasti ir išskirtinių dovanų idėjų. Pirties gerbėjai čia ras įvairiausių rankų darbo medžio gaminių pirčiai.

Mugė „Sukurta Lietuvoje“ į vieną vietą suburia Lietuvos kūrėjus bei gamintojus, todėl mugės lankytojai turi galimybę ne tik paragauti jų gaminamos produkcijos, pamatyti viską iš arti, įsigyti, bet taip pat gyvai susipažinti ir su pačiais kūrėjais, išgirsti jų įdomiausių istorijų.

Rudeninė mugė „Sukurta Lietuvoje“ į S. Dariaus ir S. Girėno gatvę visus sukvies jau šį šeštadienį, rugsėjo 18 dieną, nuo 10 iki 16 valandos. Įsigaliojus reikalavimams nuo rugsėjo 13 dienos – prie įėjimo bus tikrinami galimybių pasai, tačiau apsauginės kaukės mugėje nebebus reikalingos, jos lieka rekomendacinio pobūdžio.

Organizatorių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *