Po žinios apie neįvyksiančią grybų šventę – nusivylusių gyventojų klausimai

Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

Varėnos rajono savivaldybės vadovai ir specialistai sulaukia gyventojų klausimų, kodėl šiemet vietoj tradicinės Grybų šventės vyks tik Grybavimo čempionatas ir  Varėnos krašto žmonėms skirta koncertinė programa.  Kodėl nebus seniūnijų kiemelių ir mugės?

Pagal šiuo metu paskelbtą Vyriausybės sprendimą nuo 2021 m. rugsėjo 13-osiosrenginiai bus organizuojami  tik asmenims, kurie atitinka Galimybių paso kriterijus. Be galimybių paso atvirose erdvėse kultūros, pramogų, sporto renginiuose, šventėse, mugėse, festivaliuose galės dalyvauti ne daugiau kaip 500 asmenų.

Šventės organizatoriai privalo užtikrinti, kad būtų ribojami žiūrovų ir dalyvių lankytojų srautai. Taip pat užtikrinti, kad  žiūrovai ir dalyviai vietose, kuriose susidaro eilės ar kitose renginio erdvėse, esančiose uždarose erdvėse, būtų išlaikomas saugus ne mažesnis kaip 2 metrų atstumas tarp asmenų ar asmenų grupių;  renginio vietose, kuriose susidaro eilė, pažymėti privalomus atstumus tarp eilėje stovinčių lankytojų ir užtikrinti šio reikalavimo laikymąsi; renginiuose, kuriuose žiūrovų ir dalyvių skaičius viršija 500, žiūrovams ir  dalyviams skirta erdvė turi būti padalinta į sektorius. Žiūrovų ir dalyvių srautai privalo būti valdomi taip, kad skirtingų sektorių srautai nesusikirstų.

Tradicinėse Grybų šventėse dalyvaudavo tūkstančiai žmonių. Šventės teritorijos užtverti ir patikrinti kiekvieną jos dalyvį dėl galimybių paso tiesiog nebūtų įmanoma. Kaip bebūtų gaila, tačiau šventės organizatoriai tikrai neturės galimybių užtikrinti Vyriausybės sprendimo reikalavimų.

Varėnos rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *