Lazdijuose – reikšmingų investicijų nuojautos: UAB „Mockavos terminalas“ – AB „ORLEN Lietuva“ žinioje

Lazdijų rajono savivaldybės nuotr.

Lazdijų rajone esančioje krovos ir logistikos įmonėje UAB „Mockavos terminalas“ – pokyčiai. AB „ORLEN Lietuva“ — viena iš didžiausių ir finansiškai stipriausių bendrovių — įsigijo 100% UAB „Mockavos terminalas“ akcijų. Vienintelio Lietuvos-Lenkijos pasienyje esančio naftos produktų krovos terminalo savininke tapusios bendrovės „ORLEN Lietuva“ vadovai susitiko su savivaldybės mere Ausma Miškiniene bei kitais savivaldybės vadovais aptarti investicijų ir plėtros prioritetų.

„Džiugu, kad reikšmingą pozityvią įtaką Lietuvos ekonomikai darančios bendrovės veikla ir gaminami produktai, per daugiau nei 40 gyvavimo metų, įvertinti tiek Lietuvoje tiek tarptautiniu mastu. Taip pat sveikintinas naujų bendrovės vadovų siekis rasti bendrą kalbą su savivaldybe ir vietos bendruomene. Neabejoju, kad bendradarbiavimas padės užtikrinti tvarią regiono plėtrą, energetinį saugumą ir vietos gyventojai pajus realią investicijų naudą“, – po susitikimo kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Susitikime strateginę reikšmę turinčios bendrovės, valdančios vienintelę Baltijos šalyse naftos perdirbimo produktų gamyklą bei turinčios itin didelę reikšmę regiono energetiniam saugumui, vadovai pristatė savo prioritetus, planuojamą plėtrą bei investicijas.

„Viena iš mūsų pagrindinių vertybių – atsakomybė. Gerbiame ne tik savo klientus bei akcininkus, bet ir visą vietos bendruomenę. Esame nusiteikę bendradarbiauti ir siekti bendrų tikslų. Krovos terminalo Mockavoje, šalia Lietuvos-Lenkijos sienos įsigijimas leidžia mums užtikrinti stabilų naftos produktų eksportą. Kartu su Lazdijų rajono savivaldybės atstovais norime realizuoti bendras ateities vizijas bei rajono plėtros perspektyvas”, – pažymėjo AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki.

AB „ORLEN Lietuva“ įsigijusi 100 proc. UAB „Mockavos terminalas“ akcijų, perėmėme vienintelio skystų produktų krovos terminalo, veikiančio Lietuvos-Lenkijos pasienyje, kontrolę. Reikšmingos investicijos ir plėtra planuojami jau kitais metais.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *