Alytaus Jaunimo parke atidaryta augintinių erdvė

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Pirmadienio vakarą Alytaus Jaunimo parke buvo galima sutikti kaip niekad daug keturkojų – jie kartu su savo šeimininkais atvyko į augintinių erdvės atidarymą.

Nuo šiol visų alytiškių keturkojai galės socializuotis puikiai pritaikytoje, tvora aptvertoje erdvėje ir  lydimi šeimininkų ant tam skirtų įrenginių atlikti įvairius triukus.

Simbolinės atidarymo juostelės perkirpimo momentas buvo kiek neįprastas – ją laikė ne žmonės, o du keturkojai. Augintiniams skirtos erdvės atidarymo juostelę perkirpo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir Alytaus sportinių šunų klubo „Cerberis“ vadovas Kęstutis Rutkauskas.

„Prieš metus susitikome su jumis pasikalbėti apie tai, ar tokia aikštelė reikalinga, ar ji turi čia atsirasti. Tuomet, manyčiau, daugelis netikėjo, jog mes ją ir įrengsime. Mums organizuojant ir planuojant aikštelės darbus buvo šiek tiek sunku suprasti, ko norime mes ir jūs. Mes visada įsivaizdavome, kad reikia kažkokių didelių pramogų, aikštynų, šokinėjimo, landžiojimo juostų dresūrai, bet, pasirodo, jums reikia tiesiog aptvertos aikštelės, vartelių, suolelių ir šunų saviraiškos erdvės. Įrengėme tai, ko prašėte, o jei dar kažko reikės – padarysime“, – aikštelės atidarymo metu kalbėjo N. Cesiulis.

Miesto vadovas taip pat teigė norintis, kad Jaunimo parke atsirastų vietos visiems – tiek jauniems, vyresniems, tiek augintiniams.

Po oficialaus aikštelės atidarymo momento susirinkusieji galėjo stebėti  ir įvairius keturkojų triukus – juos alytiškiams dovanojo „Cerberio“ komanda.

Šioje augintiniams skirtoje aikštelėje keturkojai galės laisvai bėgioti ir nekels pavojaus kitiems parko lankytojams. Čia ne tik įrengta saugi tvora, bet ir keli dresavimui pritaikyti įrenginiai, šiukšlių dėžė, suoliukas ir vandens kolonėlė. Taip pat planuojama įrengti apšvietimą, kad šaltuoju metu laiku kuomet ankščiau temsta, būtų saugu ir šviesu.

„Jaunimo parkas – unikali vieta, tad pasirinkti greičiausią ir lengviausią kelią – statyti standartinę segmentinę tvorą – tikrai nesinorėjo. Siekėme, kad ši augintinių erdvė turėtų savitą veidą, tam tikrą išskirtinumą, tačiau netaptų svetimkūniu, o atvirkščiai – kad aptvaras natūraliai įsilietų į supančią aplinką. Todėl nusprendėme vengti taisyklingų formų, pasirinkome būtent šiai erdvei tinkančias medžiagas ir spalvas: medį, juodą spalvą. Džiaugiuosi, kad šunų mylėtojams šie sprendimai labai patiko“, – apie kūrybinį procesą pasakojo Jaunimo parko vystymo darbo grupės pirmininkas Artūras Mažeika.

Jaunimo parko laukia dideli pokyčiai, kuriuos planuoja Jaunimo parko vystymo grupė jos sudėtyje dirba mero patarėja Agnė Mankevičiūtė, Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus specialistas, darbo grupės pirmininkas Artūras Mažeika, Statybos skyriaus vyr. specialistas Mykolas Rinkevičius, Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė, Statybos skyriaus vyr. specialistė Žaneta Stasionienė, Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialistė Ramunė Zubrė.

Tad kviečiame alytiškius kartu su savo keturkojais draugais naudotis šia erdve ir primename, kad naujai pasėtai žolei dar reikia įsitvirtinti, tad prašome kantrybės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *