Alytaus krepšinio akademijos gretose – jaunas ir daug patirties sukaupęs treneris

Prie Alytaus krepšinio akademijos bendruomenės jungiasi jaunas, tačiau patirties turintis krepšinio treneris Robertas Paliutis. Jis ne tik myli savo profesiją, bet ir turi labai aiškų požiūrį, koks turėtų būti treneris vaikams.

Krepšinis ir sportas Robertui jau nuo mažų dienų buvo neatsiejama gyvenimo dalis, užėmusi didžiąją dalį jo laisvalaikio. Būtent dėl to jam net nebuvo abejonių, kuriuo keliu sukti po mokyklos.

R. Paliutis Lietuvos edukologijos universitete (LEU) baigė sporto bakalaurą ir įgijo mokytojo kvalifikaciją. Dar bestudijuojant, jam teko dirbti vaikų treneriu ir mokytis iš Vilniuje esančių ir daug patirties turinčių trenerių.

„Esu dar jaunas, bet jau 6-ius metus trenerio duona yra atgaiva kūnui ir sielai. Tai – daugiau nei darbas, tai visas mano gyvenimas. Manau, kad treneris vaikams pirmiausia turi būti ir autoritetas, į kurį jie norėtų lygiuotis, ir draugas, kuris suprastų, bei pas kurį visada galima sugrįžti. Ryšys tarp trenerio ir vaikų labai svarbus, norint užmegzti ilgalaikę draugystę, paremtą pagarba ir abipusiu atsidavimu. Taip pat turiu ir teisėjo licenciją“, – sakė R. Paliutis.

Alytaus krepšinio akademijos direktorius Povilas Tamulynas džiaugiasi, kad į komandą jungiasi toks perspektyvus, geras specialistas, sukaupęs tiek daug patirties dirbant su vaikais. „Džiaugiuosi, kad akademija žengia stipriais žingsniais į priekį ir per tris mėnesius stipriai prisidėjo prie krepšinio sporto šakos stiprino Alytaus mieste. Spėjome įvykdyti 3×3 gatvės krepšinio turnyrą Gyčiui Andrijauskui atminti su rekordiniu kiekiu dalyvių, taip pat įvykdėme, šeimų krepšinio šventę, surengėme nemokamą ir pilną įspūdžių dienos krepšinio stovyklą, o mūsų akademiją lanko jau 261 vaikas!  Pasinaudodamas proga noriu pakviesti visus rugsėjo mėnesį pradėti sportiškai ir išbandyti krepšinio treniruotes mūsų akademijoje https://alytauska.lt/“, – sakė P. Tamulynas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *