Tradicinę grybų šventę Varėnoje keičia Lietuvos grybavimo čempionatas

Varėnos rajono savivaldybė informuoja, kad dėl pandemijos jau antrus metus negali organizuoti tradicinės, renginiais gausios Grybų šventės – su šventine eisena,  seniūnijų kiemeliais ir įvairiais pasirodymais. Grybų šventės mugės taip pat nebus.

Kadangi nuo rugsėjo 14 d. įsigalios griežtesni ribojimai renginiams, apie tai, kokią šventę būtų galima surengti,  diskutavo ir įvairias galimybes svarstė Grybų šventės organizacinio komiteto nariai. Grybų šventės scenarijų teko pakoreguoti – kaip visada  paskutinio rugsėjo šeštadienio, rugsėjo 25–osios ryte, vyks Lietuvos grybavimo čempionatas Varėnos rajono savivaldybės mero taurei laimėti, o vakare – Varėnos krašto žmonėms skirta koncertinė programa.

Šiemet čempionatas bus organizuojamas itin grybinguose etnografinio Margionių kaimo miškuose. Varžytis jame dėl mero taurės ir kitų prizų bus kviečiamos Lietuvos savivaldybių, taip pat ir Varėnos rajono seniūnijų komandos, išbandyti savo jėgas grybaujant galės dalyvauti ir visi norintys. Azartiškiausius šiemet jau aštuonioliktojo čempionato dalyvius aštuntą valandą ryto į mišką palydės, o po keleto valandų su dzūkiškomis dainomis sutiks ir dzūkiška grybiene bei kitais patiekalais iš dzūkiško paveldo lobyno vaišins charizmatiškojo Margionių kaimo dainininkės bei kiti muzikantai. Daugiausia grybų radusi grybautojų komanda ir šiemet į namus išsiveš įspūdingą Varėnos krašte, miškingose Merkinės apylinkėse, Zakavolių kaime gyvenančio juodosios keramikos meistro Petro Pretkelio sukurtą juodosios keramikos taurę. Be originalių dovanų, žinoma, neliks ir kiti čempionato prizininkai bei jauniausias ir vyriausias grybautojai.

Vakare Varėnos miesto stadione žiūrovus kvies mūsų krašto jaunųjų talentų kolektyvų pasirodymai ir baigiamasis grupės „69 danguje“ koncertas. Renginiai nemokami, tai – Varėnos rajono savivaldybės dovana dideliems ir mažiems varėniškiams. Tačiau pagal tuo metu galiosiančius reikalavimus dalyvių skaičius bus ribojamas, tad reikės užsiregistruoti iš anksto. Dvidešimt antrą valandą šventę vainikuos ir Varėnos miesto padangę sudrebins bei ryškiausiomis spalvomis nušvies šventiniai fejerverkai. Šventės metu bus laikomasi visų tuo metu galiojančių ribojimų.

Kad išvengtume galimų pandeminių ribojimų, Grybų šventės organizacinio komiteto nuomone, nuo kitų metų Grybų šventę reikia organizuoti ne paskutinį, o pirmą rugsėjo šeštadienį.

Varėnos rajono savivaldybės informacija

2 komentarai apie “Tradicinę grybų šventę Varėnoje keičia Lietuvos grybavimo čempionatas

  1. Visur muges vyksta, lankomes kituose miestuose, o Varenoj ne. Organizatoriams geda. Ka kulturos centras veikia idomu. Pasikeitus vaddovei labai silpnai viskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *