Geriamojo vandens fontanėliai – vizitinė Alytaus kortelė

Pirmuosius geriamojo vandens fontanėlius bendrovė „Dzūkijos vandenys“ įrengė 2016 metais, viena pirmųjų Lietuvoje. Fontanėlius visi greitai pamėgo, jie tapo neatskiriama aktyvaus poilsio ar tiesiog pasivaikščiojimų po miestą dalimi – jų dėka galima ne tik atsigaivinti tiesiai iš čiaupo trykštančiu vandeniu, bet ir pagirdyti savo augintinius, bei prisipilti vandens į gertuves. Fontanėlių poreikis augo, ypatingai alytiškių pamėgtose miesto erdvėse – parkuose, prie pėsčiųjų ir dviratininkų tako.

Jaunimo parkui paskutiniu metu tapus ypatingai patrauklia vieta dėl čia įkurtų erdvių įvairioms aktyvioms veikloms, kilo poreikis įrengti antrą geriamojo vandens fontanėlį, kuris ir buvo pastatytas praėjusią savaitę. Tai jau septintas geriamojo vandens fontanėlis mieste.

Praėjusią savaitę pakeistas nauju ankstesnis, prieš keletą metų Jaunimo parke įrengtas fontanėlis. Jis stovi pačioje judriausioje parko vietoje, aplink vaikų žaidimo aikštelės, kitos erdvės aktyviam laiko leidimui, yra galimybė nusipirkti ledų, kavos, užkandžių. Atsižvelgiant į tai, bei dabartines aplinkybes, kai ypatingai svarbi yra rankų higiena, bendrovė „Dzūkijos vandenys“ pasirūpino šį įrenginį pakeisti tokiu, kuriame yra galimybė nusiplauti rankas. Žinoma, iš jo galima ir atsigerti, ir vandens įsipilti į gertuvę.

Vieno šiltojo sezono metu alytiškiai ir miesto svečiai iš vieno geriamojo vandens fontanėlio suvartoja apie 10–15 kubinių metrų vandens.

Iš požeminių gręžinių tiekiamo Alytaus vandens kokybė nuolat tikrinama, todėl tokį vandenį gerti saugu ir sveika. Be to, taip taupomos lėšos ir tausojama gamta, juk pirkti vandenį buteliuose, ypač plastikiniuose, tikrai neatsakinga.

Bendrovė „Dzūkijos vandenys“ džiaugiasi, galėdama prisidėti prie to, kad Alytus būtų patogesnis jo gyventojams, patrauklesnis miesto svečiams, tuo labiau, kad teikti šią paslauga tikrai nėra brangu – vienas kubinis metras kainuoja pusę euro.

Šiuo metu Alytuje jau yra įrengtos septynios viešo geriamojo vandens gertuvės: Žaliojoje ir A. Baranausko gatvėse, Senamiesčio skvere, Rotušės aikštėje, prie Mažosios Dailidės ežero, dvi Jaunimo parke.

Bendrovė „Dzūkijos vandenys“ geriamojo vandens fontanėlius įrengė visose miesto mokyklose, didesnėse iš jų ir ne po vieną – iš viso mokyklose įrengtas 31 geriamojo vandens fontanėlis. Dar vienas fontanėlis įrengtas Alytaus profesinio rengimo centre, po vieną – Alytaus kolegijoje ir jos padalinyje Seirijų g.

Artimiausi planai – geriamojo vandens fontanėlius įrengti miesto gydymo įstaigose.

UAB „Dzūkijos vandenys“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *