Verslą įkūręs jaunuolis iš Alytaus turi ambicijų ir aukštesniems siekiams

Alytiškis Mantas Baležentis – vienas jauniausių verslininkų startuolių Dzūkijos sostinėje.

Alytiškis Mantas Baležentis (20 m.) – vienas jauniausių verslininkų startuolių Dzūkijos sostinėje. Jaunuolis galėtų būti puikiausias pavyzdys savo bendraamžiams kaip suderinti studijas, vos prieš metus pradėtą kurti 3D spausdintuvu gaminamų unikalių plastiko gaminių verslą ir dar ankstyvus verslo pusryčius su Alytaus verslininkais ieškant naudingų pažinčių, kontaktų bei tuo pačiu būnant naudingu kitiems.

Verslo užuomazgos – nuo švedų užsakymo

Mantas savo verslą pradėjo po savo tėčio verslininko Gyčio Baleženčio įkurtos, nestandartinius betono gaminius gaminančios įmonės „Tringala“ vėliava, tačiau tai visiškai atskira ir kitokia veiklos sritis.

Viskas prasidėjo nuo iš Švedijos gauto užsakymo pagaminti betoninius paštomatų pamatus. Pagal technologiją, pamatuose turėjo būti ertmės, kurios būtų užpildytos kokia nors medžiaga. Buvo nutarta naudoti plastikines detales. Teko kreiptis į Vilniuje esančius partnerius, kad jie tas detales suprojektuotų ir atspausdintų 3D spausdintuvu.

„Kadangi tų plastikinių detalių poreikis buvo labai didelis, tad ir išlaidos užsakymo įvykdymui labai išaugo. Tada man pasiūlė pačiam pabandyti suprojektuoti reikiamas detales. Man pavyko. Kad viskas būtų dar paprasčiau  ir pigiau, tiekėjai pasiūlė patiems įsigyti 3D spausdintuvą. Taip ir padarėme. Dabar jau produkciją kuriame ne tik sau, bet ir užsakovams iš visos Lietuvos“, – apie savo verslo pradžią pasakojo jaunuolis.

Šiandien jaunuolis ne tik pats projektuoja klientų užsakymus, juos atspausdina, bet ir jau kuria naujus planus plėsti savo veiklą, ieškoti naujų galimybių, galbūt net ir užsienio rinkoje, o ateityje – ir įdarbinti žmonių.

Jo kuriama produkcija naudojama įvairiausiose srityse – nuo baldų gamybos, iki įvairių buičiai, pramonei ar automobiliams reikalingų plastikinių detalių. Dažniausiai jos būna unikalios ir rinkoje surasti neįmanoma. Galutinį darbą atlieka 3D spausdintuvas, kuris gaminius spausdina lydant plastmasę.

Suspėja ir studijuoti, ir į verslo pusryčius

Savo verslą Mantui tenka derinti su antro kurso dieninėmis studijomis Kauno kolegijoje, kur studijuoja pramoninio dizaino inžineriją.

Prie visos veiklų ir pareigų puokštės, taip pat paskatintas tėčio, vaikinas šią vasarą, liepos mėnesį, prisijungė prie verslo klubo „BNI Alytis“ veiklos. Taip Mantas tapo jauniausiu šios organizacijos visoje šalyje nariu ir neslepia, kad filosofija „Laimi besidalijantys“ jam yra priimtina.

„Nors tiek verslo idėją, tiek stoti į klubo gretas pasiūlė tėtis, man labai patinka, ką darau. Žinoma, būta dvejonių, nes maniau, kad nespėsiu visko suderinti, tačiau šiandien viskas sekasi puikiai. Verslo pusryčiai vyksta kartą per savaitę – trečiadieniais anksti ryte, o versle galiu dirbti nuotoliniu būdu, nes pagrindinis mano darbas vyksta kompiuteriu. Du kartus per savaitę grįžtu į Alytų sukalibruoti įrangą, kad darbas vyktų sklandžiai“, – pasakojo M. Baležentis.

Jaunuolis neslėpė, kad nesitikėjo, kad gyvenime viskas taip susiklostys, tačiau patikino, kad didelis noras ir artimųjų palaikymas padėjo viso to pasiekti. Mantas – ambicingas startuolis, todėl yra pasiryžęs eiti dar toliau ir siekti aukštumų.

Vienas komentaras apie “Verslą įkūręs jaunuolis iš Alytaus turi ambicijų ir aukštesniems siekiams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *