„Velvet“ į Alytų sugrįžta su debiutiniu albumu: „Iki šiol nesuprantame, kas iš tikrųjų įvyko“

Grupės „Velvet“ albumo nuotraukos.

Vos per trejus gyvavimo metus alytiškių suburta grupė „Velvet“ sugebėjo ne tik sukurti hitą, užkariauti gerbėjų širdis, į savo koncertus suburti minias žmonių, bet ir išleisti pirmąjį savo albumą „Jaunaty“. Po koncertinio turo didžiuosiuose šalies miestuose grupė sugrįžo į savo gimtąjį miestą ir jau šiandien kraštiečiams taip pat pristatys savo debiutinį albumą. Grupės nariai atviri – koncertas savo gimtajame mieste širdis verčia spurdėti greičiau, o ir dienos šviesą išvydęs pirmasis albumas jiems atrodo tarsi sapnas.

Prieš maždaug trejus metus susibūrusios grupės „Velvet“ ištakos – Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija. Grupės gitaristas ir vokalistas – Tadas Gudzinevičius, būgnininkas – Mykolas Zablackas, saksofonistas – Matas Krugelis, grupės vokalistė – Saulė Blažaitytė, grupės bosistas – Uosis Galkevičius.

Jūsų debiutinis albumas pavadintas „Jaunaty“. Kokia tokio pavadinimo atsiradimo istorija ir reikšmė?

Saulė: – Mūsų dainose – daug gamtinių reiškinių. Turime dainą ir apie mėnulį. Iš čia ir kilo idėja pasivadinti viena iš mėnulio fazių. Jaunatis mus puikiai atspindi, nes esame jauni ir mūsų grupė naujai susikūrus, išleidome pirmą albumą.

Kiek jūsų albume yra dainų ir apie ką jos?

Saulė: – Yra aštuonios dainos. Tarp jų yra ir visiškai naujų, ir sukurtų dar prieš albumą. Mūsų visos dainos yra labai skirtingos – kai kuriose – daugiau skausmo, kitose – daugiau šviesos.

Kaip supratote, kad jau laikas leisti albumą?

Tadas: – Svajonę išleisti albumą turėjome dar tada, kai sukūrėme grupę. Šio tikslo tendencingai ir siekėme. Labai džiaugiamės juo.

Saulė: – Man rodos, kad tas laikas išleisti albumą atėjo būtent dabar, o ne anksčiau. Subrendo ir mūsų dainos, ir mūsų požiūris į daug ką. Albumas tarsi mūsų augintas vaikas, jį nuolat glaudėme prie savęs, o kai galiausiai suėjo 18-ka, tiesiog išleidome jį į pasaulį.

Spyrį išleisti albumą mums sudavė karantinas. Viskas buvo sustingę, o mes ir toliau norėjome dalintis savo kūryba su žmonėmis.

Mykolas: – Be to, rugsėjį Tadas žadėjo išvykti į užsienį studijuoti, todėl labai norėjome suspėti viską padaryti iki galo. Bet Tadas persigalvojo.

O kodėl Tadas persigalvojo?

Tadas: – Pagal savo studijų programą turėjau išvykti į Portugaliją, tačiau labai nenorėjau palikti visko, dėl ko taip sunkiai dirbome. Dar man pasidarė baisu, kad kažkas mane gali grupėje pakeisti, todėl pasiėmiau akademines atostogas ir turiu dar metus visą save skirti grupei.

Populiarumą grupė „Velvet“ pasiekė labai greitai. Kaip, manote, kas prisidėjo prie to ir ar jums patiems tai buvo tikėta?

Tadas: – Kad netikėta, tai jau tikrai. Daina „Medžiai melagiai“ buvo tas kūrinys, kuris sulaukė labai daug dėmesio. Labai norėjome, kad daina surinktų bent jau 10 tūkst. peržiūrų, tačiau dabar jau perkoptas ir visas milijonas. Iki šiol nesuprantu, kas iš tikrųjų įvyko.

Nei vienas iš mūsų nesijaučiame išgarsėję, o išgarsėjo mūsų kūrinys. Tačiau manau, kad visa tai pirmiausia lėmė meilė muzikai ir atvirumas, šiltumas su mūsų gerbėjais.

Saulė: – Išties daina „Medžiai melagiai“ mums atvėrė daugybę pramogų pasaulio durų ir suteikė progą susipažinti su daugybe žmonių. Nelabai dar suvokiame ir net negalvojame apie populiarumą iš esmės mūsų gyvenime niekas nepasikeitė. Man atrodo labiau mūsų dainos žinomos, bet ne mes patys.

Kaip gimė pati daina „Medžiai melagiai“?

Tadas: – Priedainio pirmosios eilutės man į galvą šovė trečią valandą nakties prieš pat matematikos kontrolinį, kuriam taip nenorėjau ruoštis. Po to gimė ir pirmieji akordai, kuriuos pagrojau grupei. Galiausiai dainos žodžius visi pradėjome dėlioti kaip kokią puzlę – kiekvienas po sakinį, po žodį.

Kaip manote, ar pavyks pakartoti „Medžių melagių“ sėkmę?

Saulė: – Manau, kad tikrai įmanoma.

Tadas: – Iš tiesų mes labai išgyvenome, kad daugiau tai gali ir nepasikartoti, tačiau išleidome dainą „Mėnuli“. Ir ji jau turi beveik milijoną peržiūrų. Manau, kad čia dar tik pradžia.

Kas yra jūsų kūrybos mūzos?

Tadas: – Kiekvienas mes turime skirtingas savo mūzas, įkvepiančias kurti. Dažniausiai kiekviena mūsų daina turi savo istoriją, o parašyta melodija atspindi tuo metu mūsų jaustus jausmus, patirtus išgyvenimus. Kiekvienas bandome papasakoti po savo istoriją.

Gerai suprantu, kad kiekvienas jūsų yra sukūręs bent po dainą?

Tadas: – Nebūna taip, kad vienas žmogus sukurtų ir žodžius, ir prašytų aranžuotę. Kiekvienas mes rašome savo partiją – būgnų, gitaros, boso, saksofono, vokalo.

Pavyzdžiui daina „Sustok, palauk“ buvo sukurta naktį. Trečią valandą nakties grįžome į studiją po koncerto ir tiesiog pradėjome visi ją rašyti, kiekvienas galvojome žodžius.

Su savo koncertais apkeliavote didžiuosius šalies miestus ir galiausiai su debiutinio albumo pristatymu sugrįžote į savo gimtąjį Alytų. Ar yra skirtumas kocertuoti savame krašte ar kur nors didmiesčių salėse?

Saulė: – Skirtumas tikrai yra, nes namai yra namai. Čia mes turime labai didelį palaikymą, artimus žmones, lydėjusius mus nuo pat kūrybinės pradžios. Alytuje jaučiame ypatingą aurą.

Kaip jums sekėsi koncertuoti Vilniuje, Kaune ir Palangoje?

Mykolas: – Tikrai nesitikėjome, kad susirinks tiek daug žmonių, tarp kurių buvo ir daug draugų bei pažįstamų. Visi koncerti buvo skirtingi, tačiau nenuvylė nei vienas.

Kokių turite ateities planų ir svajonių?

Saulė: – Žinoma, planų ir svajonių visada yra ir bus. Norime ir toliau kurti, niekur neišsiskirstyti, išleisti daugiau albumų. Šiuo metu mums labai svarbu susitelkti ties koncertiniais turais ir albumu. Nuo rudens lauks naujų dalykų.

Šiandien Jūsų laukia koncertas ir debiutinio albumo pristatymas. Ar jaudinatės ir ko tikitės?

Saulė: – Ne šiaip sukurtas posakis – visur gerai, bet namie – geriausia. Aš labai tikiuosi jaukumo, namų šiltumo. Labai to laukiu, noriu pamatyti tas užsidegusias mūsų kraštiečių akis ir tiesiog gerai pralisti laiką.

Tadas: – Aš kaip ir prieš kiekvieną koncertą tikiuosi, kad tai bus diena, kurios negalėsiu pamiršti. Mūsų koncerte žiūrovai pamatys daug išlietų jausmų, emocijų ir mus nuoširdžius.

Mykolas: – Ir, žinoma, išgirs mūsų naujo albumo dainas, taip pat ir senuosius kūrinius. Turėsime ir apšildančią grupę, bet tai bus staigmena mūsų gerbėjams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *