Vasaros išlydėtuvės – moteriškoje baltosios vakarienės kompanijoje

Baltosios vakarienės banga vis gausiau nuvilnija ir per Alytaus kraštą. Būtent tokia idėja alytiškė, visuomenininkė, pedagogė Meilė Platūkienė jau ketvirtus metus suburia vis didesnį būrį žmonių palydėti vasarą.

„Ne visi gali sudalyvauti jau tradicine tapusioje Baltojoje vakarienėje Vilniuje („Le Diner en Blanc“), tad jaukų baltąjį vakarėlį galima suorganizuoti ir savo artimoje aplinkoje. Prieš ketverius metus įvykęs pirmasis mūsų baltasis vakarėlis buvo vos tarp penkių žmonių, vėliau kasmet mūsų ratas augo. Turime ambicijų šį renginį išplėsti iki didžiojo Alytaus miesto baltojo renginio. Kiek žinau, kitąmet minint Kultūros sostinės dienas Alytuje, jau yra planų organizuoti žaliąją vakarienę, nes mūsų miestas yra žaliasis“, – pasakojo M. Platūkienė.

Baltoji vakarienė dešimties moterų kompanijoje įvyko pirmadienį Pieskinių kaime esančioje vienos iš dalyvių sodyboje.

Šiai progai moterys ruošėsi ištisus metus, pirko baltas dekoracijas ir kitą baltajai vakarienei tinkančią atributiką, drabužius. Susirinkusios vakarienės dieną visos kartu puošė aplinką, serviravo stalą, ruošėsi. Vėliau vyko fotosesija ir tik galiausiai susėdo už baltosios vakarienės stalo. Visų veiklų metu vakarėlio dalyvės turėjo apie ką diskutuoti, aptarė aktualiausias temas, problemas.

„Svarbiausia yra bendros pakilios atmosferos kūrimas ir bendravimas. Kai kurių mes nematėme ištisus metus, tad susitikusios baltajame vakarėlyje turėjome ką išgirsti, kas įvyko per tuos metus. Buvome pasiryžę baltąją vakarienę rengti net jeigu bus blogas oras. Netikėtumas buvo tai, kad visos renginio dalyvės buvo pasiskiepijusios, todėl pasidžiaugėme, kad galime laisvai, atvirai organizuoti vakarėlį be jokių kaukių ir nenusižengti jokiems reikalavimams“, – pasakojo M. Platūkienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *