Verebiejuose pabėgo dešimtys migrantų

Iš laikinos apgyvendinimo vietos Verebiejuose pabėgo daugiau kaip trys dešimtys nelegalių migrantų. Ant kojų sukeltos gausios policijos, viešosios tvarkos pareigūnų ir pasieniečių pajėgos. Pabėgėlių ieškoma ir pasitekus sraigtasparnį bei dronus.

Pranešimą apie galimai pabėgusius migrantus iš Verebiejų Alytaus policija gavo penktadienį per pietus. „Apie pietus gavome pranešimą, kad iš Verebiejų laikinos apgyvendinimo vietos pabėgo 34 migrantai. Jų pasigesta eilinio patikrinimo ir perskaičiavimo metu. Jų ieško gausios policijos pareigūnų, viešosios tvarkos pareigūnų ir pasieniečių pajėgos. Į pagalbą pasitelktas sraigtasparnis. Taip pat į orą pakelti ir Metelių regioninio parko dronai. Kol kas duomenų, ar buvo surasta migrantų, neturime“, – sakė Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė.

Policijos atstovė pabrėžė, kad migrantų apsauga rūpinasi viešosios tvarkos pareigūnai, o neteisėti migrantai yra pasieniečių žinioje. Suradus migrantus, jie taip pat turėtų būti perduoti pasieniečių žinion.

Spėjama, kad migrantai galėjo pabėgti naktį tarp vidurnakčio ir 5 val. ryto.

Neoficialiais duomenimis, du asmenis policija sulaikė netoli Žuvinto rezervato paryčiais, tačiau kol kas nėra tiksliai žinoma, ar tai yra Verebiejų laikinosios apgyvendinimo vietos migrantai. Pabėgėliai iš aptvertos pastato teritorijos pasišalino, prasikasę po tvora. Migrantus saugojo kariuomenės ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Teritoriją  filmuoja Alytaus rajono savivaldybės administracijos įrengtos vaizdo kameros.

Iš viso Verebiejuuose buvo apgyvendinti 167 neteisėti migrantai, kuriuos nuolat saugo keturi apsaugos postai. Juose būna vienu metu po 12 sargybinių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *