Alytų gyvenimui pasirinkę kazachstaniečiai sukūrė filmuką ir apie Dzūkijos sostinę

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis Alytų gyvenimui pasirinkusius kazachstaniečius Aleksandrą ir Juliją Pekarskus pasikvietė į savivaldybę padėkoti, kad Dzūkijos sostinę jie pristato visam pasauliui. Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Du jauni į Alytų iš Kazachstano prieš dvejus metus gyventi persikėlę žmonės – Aleksandras ir Julija Pekarskai sulaukė Alytaus miesto valdžios dėmesio. Jie kuria filmukus apie Lietuvos miestus ir miestelius. Vieną tokį jie sukūrė ir apie Alytų. Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis šiuos kūrėjus pasikvietė į savivaldybę padėkoti, kad Dzūkijos sostinę jie pristato visam pasauliui.

„Ačiū, kad pristatote mūsų miestą visam pasauliui. Tikiuosi, kad Alytus bus paskutinė jūsų stotelė ir kad, ir kur bekeliautumėt visuomet norėsite sugrįžti į Alytų“, – A. ir J. Pekarskams linkėjo Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Aleksandras ir Julija gimė ir augo Kazachstane, kurį laiką gyveno Rusijoje, o prieš trejus metus iš Kazachstano atvyko į Lietuvą. Alytuje jie gyvena dvejus metus. Paklausti, kodėl iš visų Lietuvos miestų išsirinko būtent Alytų, sakė, kad atsivertę Lietuvos žemėlapį ieškojo nedidelio miesto tarp Vilniaus ir Kauno. Iš pradžių planavo apsistoti Elektrėnuose, tačiau apsilankę šiame mieste, nusprendė ieškoti kitos gyvenamosios vietos, nes Elektrėnai jiems nepatiko. Vėliau galvojo gyventi Druskininkuose. Šis kurortinis miestas Aleksandrui ir Julijai paliko gerą įspūdį, tačiau čia apsigyventi jie nesiryžo dėl nemažo atstumo iki Vilniaus ir Kauno. Tuomet Aleksandras ir Julija atvyko į Alytų, čia įsigijo būstą ir pradėjo kurti savo ateitį. Abu šiuo metu dirba grafinio dizaino srityje ir keliaudami po Lietuvą kuria video filmukus.

„Alytuje – daug žalumos, grynas oras, gatvėse nėra kamščių, žmonės draugiški ir paslaugūs“, – Alytaus miesto privalumus vardijo Lietuvos Respublikos pilietybę turintis Aleksandras.

Daugybę privalumų šie jauni žmonės įžvelgia ir kituose Lietuvos miestuose. Kol kas jie apkeliavo pietinį šalies regioną. Kiekvienas šio regiono miestas ar miestelis, anot jų, – savitas ir gražus.

Prieš keletą dienų Aleksandras ir Julija lankėsi Aukštadvaryje, o artimiausiu metu ketina vykti į Šiaulius, Panevėžį, planuoja pamatyti Nidą ir Plungę. Šių jaunų žmonių tikslas – aplankyti visus Lietuvos miestus ir miestelius, tad belieka jiems palinkėti didelės sėkmės.

Aleksandro ir Julijos Pekarskų kurtas filmukas apie Alytų:

https://www.youtube.com/watch?v=RMGs1egplMk

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *