Varėnos pasienio rinktinės pareigūnų gretas papildė 45 absolventai

Varėnos pasienio rinktinės nuotr.

Penktadienį su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pasieniečių mokykla atsisveikino 97 pirminių studijų ir 12 įvadinių studijų absolventai. Tai buvo 36-oji mokyklą baigusių ir pasieniečių kvalifikaciją įgijusių jaunuolių laida.

109 jauni pasieniečiai prisiekė valstybei, jiems buvo suteikti puskarininkių laipsniai, skambėjo sveikinimai, įteikti apdovanojimai. Atsiimdami pažymėjimus kursantai ryžtingai ir drąsiai tarė „Tėvynės labui“.

Jau šią savaitę šis būrys jaunų pasieniečių stoja saugoti Lietuvos valstybės sienos. Net 45 absolventai tarnaus sieną su Baltarusija saugančios Varėnos pasienio rinktinės padaliniuose.

Absolventai jau lankėsi Varėnos pasienio rinktinėje, kur jaunuosius pasieniečius pasveikino rinktinės vadas Virgilijus Raugalė. Į kolektyvą įsiliejusiems naujiems nariams palinkėjo dorai ir sąžiningai atlikti savo pareigas, siekti karjeros ir gerų darbo rezultatų. Apžvelgė šių dienų ypatingą situaciją Lietuvos pasienyje su Baltarusija dėl kelias dešimtis kartų viršijančių nelegalių migrantų srautų suintensyvėjimo ir palinkėjo ištvermės ir atsidavimo.

Daugiausiai – 15 pareigūnų tarnaus Gintaro Žagunio, 10 – Tribonių, 7 – Purvėnų, 6 – Aleksandro Barausko, 3 – Kabelių, po 2 – Kabelių ir Druskininkų pasienio užkardose. Šeši šiųmečiai absolventai pasirinko kinologo karjerą. Gintaro Žagunio, Purvėnų ir Kabelių pasienio užkardų pareigūnų gretas papildys po 2 kinologus.

Atsižvelgdama į paskelbtą valstybės lygio ekstremaliąją situaciją dėl nelegalių migrantų antplūdžio ir padidėjusį pareigūnų poreikį, VSAT patvirtino specializuotą įvadinio mokymo programą „Sienos stebėjimas“. Specializuoti įvadinio mokymo kursai Pasieniečių mokykloje bus organizuojami nuolat: rugpjūčio 30 d., rugsėjo 27 d., spalio 25 d., lapkričio 25 d.Turinčius aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, aukštąjį koleginį, iki 2009 m. įgytą aukštesnįjį arba iki 1995 m. įgytą specialųjį vidurinį išsilavinimą, nepriekaištingos reputacijos asmenis kviečiame rinktis šiuos kursus ir per 4 savaites įgyti pasieniečio profesiją.

Norintiems mokytis šiuose kursuose ir gauti į juos siuntimus reikia pateikti prašymą ir kitus dokumentus el. paštu stok@vsat.vrm.lt

Pasieniečių mokykla yra profesinio mokymo įstaiga, rengianti kvalifikuotus pasieniečius VSAT padaliniams besirūpinanti pareigūnų mokymu, jų kvalifikacijos tobulinimu. Medininkuose, Vilniaus rajone, esančiame komplekse kursantams yra sudarytos puikios mokymosi ir buities sąlygos. Baigusiems mokyklą kursantams išduodami profesinio mokymo diplomai ir kiti pažymėjimai, jiems suteikiama pasieniečio profesinė kvalifikacija. Vadovaujantis Stojimo į vidaus tarnybą sutartimi, visi absolventai įdarbinami VSAT padaliniuose.

Varėnos pasienio rinktinės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *