Savaitgalį Alytaus rajone – renginių maratonas

Unsplash.com nuotr.

Jau penktadienio vakarą į renginį kviečia Užubalių kaimo bendruomenė.Šventė prasidės 17.30 val. Joje koncertuos ir snausti neleis „Patruliai“, bendruomenės kolektyvai, svečiai iš Trakų. Vyks diskoteka „Pašėlęs mikrofonas“, vaikams bus batutas. Šventės vieta  – Ūdrijos kel. 24 A.

Penktadienio vakarą Krokialaukyje – meno kolektyvų, Edmundo Kučinsko, grupės „Tautinis brandas“ koncertai, sveikatinimo veiklos, amatininkų mugė ir daug pramogų visai šeimai. Šventė „Kaip gyveni, kaimyne?“ prasidės 19 val. Turiningoje vakaro programoje ir Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro meno kolektyvų dainų ir šokių vakaras, dirbinius demonstruos amatininkai, vyks sveikatinimo programa, vaikams – pažintis su Poni arkliuku, batutai ir įvairios žaidimų erdvės.

Šeštadienį 17  val. į jubiliejinė Pocelonių mokyklos 90-ies ir „Perkūnkalnio“ 10-ies metų bendruomenės šventę kviečia kaimo bendruomenė „Perkūnkalnis“. Renginyjebus pristatyta knyga apie mokyklą, netrūks ir muzikos bei dainų. Jas atliks Dzūkijos dainius Albertas Antanavičius-Šekspyras, „Perkūnkalnio“ saviveiklininkai, šaunūs „Susiedai“ iš Alovės ir Makniūnų bendruomenės dainininkai. Koncertinę programą vainikuos grupė „Lietuvaičiai“.

18 val. Mergalaukio sporto ir laisvalaikio aikštyne vyks jau tradicija tapęs „Krepšinio turnyras 2021“, skirtas laimėti Mergalaukio bendruomenės taurę.

18 val. prasidės ir tradicinis Junčionių kaimo bendruomenės renginys, kuriame bus tinklinis, šiaurietiškas ėjimas, dainos, šokiai, sriubos virimas, bulvių ir bandų kepimas.

Tradicinėje Eičiūnų kraštiečių šventėje „Takelis veda namo“ koncertuos rajono kolektyvai ir legendinė „Nerija“. Šventinis vakaras prasidės 19 val. Renginio metu vyks baikerių pasirodymas, veiks keramikos dirbtuvės, maisto edukacija, žaidimai, pramogos, mugė.

Sekmadienį, rugpjūčio 8 d., Santaikoje nuo 12 val. – piknikas. Vyks kulinarinio paveldo ir tradicinių amatų edukacinės pamokėlės, dirbtuvės ir prekyba, įvairios varžytuvės, koncertinė programa, bus galima paskanauti sriubos iš kirvio. Organizatoriai siūlo atvykti ir neskubant sekmadienio popietę praleisti ramiai ilsintis ant atsivežtų pledukų.

Penktadienį ir šeštadienį nuo 11 iki 19 val. lankytojai laukiami Kurnėnų mokykloje, joje vedamose ekskursijoje ir įvairiose edukacijose.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *