Dzūkijos jaunimo vasaros stovykloje – koronaviruso protrūkis

Asociatyvi pixabay.com nuotr.

Lazdijų rajono jaunimo vasaros stovykloje – COVID-19 atvejų protrūkis. Iš 30 stovykloje dalyvavusių jaunuolių, 17 jų nustatytas COVID-19 virusas. Tarp sergančiųjų yra ir vienas stovyklos vadovas.

Šiuo metu Lazdijų rajone COVID-19 liga serga 38 gyventojai. Pasveikusiais laikomi 890 asmenys, saviizoliacijoje – 130 rajono gyventojai. Kaip informavo Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, dvejomis vakcinos dozėmis yra paskiepyta 54,1 proc. rajono gyventojų. Šiuo metu Lazdijai patenka į C1 zoną, tai vadinama raudonąja zona ir tai kelia didelį susirūpinimą, nes jei situacija ir toliau blogės, teks vėl sugrįžti į draudimų ir ribojimų sukaustytą kasdienybę.

Savivaldybė ir toliau ieško kūrybingų sprendimų, kad paskiepintųjų skaičius didėtų. Norintys, bet iki šiol dėl įvairių priežasčių nesuspėję pasiskiepyti, kviečiami tai padaryti renginio „Metelio banga“ metu. Tradicinio renginio metu pasiskiepyti bus galima nuo 16.00 val. iki 19.00 val. Skiepų stotelė įsikurs netoli įėjimo į šventę. Jei šis sprendimas pasiteisins ir norinčių pasiskiepyti neformalioje aplinkoje bus, kitą šeštadienį kviesime skiepytis tradiciniame rajono bendruomenių sąskrydyje Gegutės kaime, o sekmadienį  – iškilmingos Žolinių šventės Rudaminoje metu.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *