Alytaus ligoninė sulaukė prašymo atnaujinti Covid skyrių darbą

Asociatyvi, Santaros klinikų/Vidmanto Balkūno nuotrauka.

Uždarius Covid skyrius, įprastame režime Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės medikai dirba kiek daugiau nei mėnesį, tačiau jau iš sostinės atskriejo prašymas vėl nedelsiant atnaujinti Covid skyrių darbą. Apie tai patvirtino ir ligoninės atstovai.

„Alytuje koronavirusu apsikrėtusių pacientų nėra daug. Per dvi savaites Santaros klinikos sulaukė vos dviejų tokių ligonių iš Alytaus. Per parą kreipiasi nuo vieno iki trijų infekuotų mūsų krašto žmonių, kuriems stacionaraus gydymo nereikia. Iš Santaros klinikų gavome prašymą Alytuje vėl iki šeštadienio atidaryti Covid skyrių, kuriame būtų 20 lovų ir Covid reanimacijos skyrių su 4 lovomis. Alytaus miesto savivaldybės atstovai derasi su Santaros klinikomis ir Sveikatos apsaugos ministerija, kad būtų duota daugiau laiko, nes nėra paprasta taip staiga vėl perorganizuoti visą ligoninės darbą. Jeigu nepasikeis klinikų ir ministerijos sprendimai, Covid skyriai Alytuje darbą atnaujinti galėtų jau nuo rugpjūčio 15 dienos. Šiuo metu vyksta pasiruošiamieji darbai“, – sakė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Dmitrij Kačiurin.

Jo tikinimu, patirties organizuojant Covid gydymo paslaugas Alytuje jau turima pakankamai, todėl planuojama ir toliau teikti visas iki šiol ligoninėje teiktas gydymo paslaugas, tiesa, veikiausiai šiek tiek apmažinant personalo pajėgas pagal esamą koronaviruso infekcijos plitimo ir eigos situaciją.

„Šįkart darbą organizuosime taip, kad nebūtų nutrauktos iki šiol ligoninėje teiktos paslaugos mūsų regiono gyventojams, o Covid skyriuose dirbančio personalo skaičius priklausys nuo ligonių įstaigoje skaičiaus“, – tikino D. Kačiurin.

Pasiteiravus, ar poreikis vėl atnaujinti Covid skyrių darbą Alytuje yra susijęs tik su eksponentiškai augančių koronaviruso užsikrėtimų skaičiumi, ar visa tai galėjo lemti ir migrantų krizė, kurios metu neteisėtiems atvykėliams taip pat nustatomi užsikrėtimų atvejai, pavaduotojas svarstė, kad veikiausiai lėmė abi priežastys.

D. Kačiurin teigimu, vėl sparčiai kylant susirgimų skaičiui ir daugėjant pacientų ligoninėse, Alytaus medikų bendruomenė norėtų būti apsaugoti maksimaliai, todėl pageidautų gauti trečiąją skiepo nuo koronaviruso dozę. Toks siūlymas artimiausiu metu bus svarstomas savivaldos lygmenyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *