Alytuje antram gyvenimui atgis Žuvinto skveras

Nerijaus Cesiulio nuotr.

Ilgus dešimtmečius apleistas Žuvinto skveras pamažu atgyja. Tokia žinia su Alytaus miesto gyventojais pasidalijo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Žuvinto skvere jau atnaujinti ir perdažyti nusidėvėję suoliukai ir apšvietimo stulpai, pakeistos lempos, įrengtos naujos šiukšliadėžės, o šiuo metu sodinamos gėlės ir dekoratyviniai augalai – astros, žemaūgės kalninės pušyss, kadagiai ir raugerškiai.

Prie šios miesto erdvės atgaivinimo prisidėjo ir LIONS klubas, alytiškiams padovanojęs aštuonis betoninius 3D technologija atspausdintus vazonus.

„Džiaugiuosi ir dėkoju už verslininkų norą prisidėti prie miesto gražinimo. Labai norėtųsi, kad šis apleistas kampelis vėl būtų visų lankomas ir mėgstamas. Kad čia žydėtų gėlynai, būtų daugiau gyvybės, o aplinkinių daugiabučių gyventojai turėtų erdvę poilsiui“, – rašė N. Cesiulis.

1981 m. pastatytas Liongino Virbicko skulptūros fontanas „Vandenų žvėris liūto kojomis“ yra avarinės būklės, jo cirkuliacinis rezervuaras ir pats baseinas – kiauri, jam reikalingi kompleksiniai sprendimai ir, žinoma, nemažų pinigų. Taip pat reikia atnaujinti skvero dangą. „Investicijų nemažai, tad visos verslo ir gerų žmonių iniciatyvos – labai laukiamos ir reikalingos!

Netrukus paleisime kapitališkai suremontuotą fontaną prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro. Taip pat vyksta derybos dėl fontano šalia Šaulių namų atnaujinimo“, – naujausiomis žiniomis dalijosi Alytaus meras.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *