Kaip sukurti vaikų kambarį, kuris greitai neatsibostų?


Jei skaitote šį straipsnį, tikriausiai namuose turite mažylį, kuris nenustygsta vietoje. Įrengti kambarį, kai vaiko asmenybė dar tik pradeda skleistis prieš akis, gali pasirodyti ne lengvas darbas. Priešingai nei, pavyzdžiui, dekoruojant vaikų darželius, jūsų mažylis gali turėti ir išsakyti nuomonę, kaip turi atrodyti jo miegamasis. Tačiau šios vizijos jam augant tikėtina, kad dar pasikeis. Todėl, užuot kas keletą metų pertvarkydami vaikų erdvę, atsižvelkite į šias idėjas, kurios gali keistis kartu su mažyliu.

1. Neapsistokite ties viena mėgstamiausia spalva

Įrengdami vaiko kambarį, nesivadovaukite, kad spalvinė gama turi būti tradicinė – mėlyna arba rožinė. Kam apsiriboti dviem atspalviais, kai galite rinktis iš visų vaivorykštės spalvų. Žinoma, panaudoti visų jų tikrai neprivalote. Stebėkite savo atžalą ir kartu su juo nuspręskite, kokia spalva yra jo mėgstamiausia. O dažydami kambario sienas ir pirkdami interjero detales atsižvelkite į tai.

2. Panaudokite neonines šviesas

Ieškote originalių idėjų, kaip apšviesti vaiko kambarį? Įsigykite neoninių šviesų. Jos gali būti įvairios – tiek šviečiančios juostos, tiek įvairūs užrašai ar figūrėlės. Neoniniai elementai interjere išlieka praktiški ir bėgant metams. Jie gali atstoti naktinę lemputę, o vėliau tapti stilingu, gyvumo kambariui suteikiančiu akcentu.

3. Atskirkite kambario zonas

Vienas didelis miegamasis vaikui gali pabosti. Todėl padalinkite tokį kambarį į dvi mažesnes dalis. Įrenkite jame atskiras miego ir žaidimų erdves. Pastarąją, paaugus vaikui, galėsite transformuoti į mokymosi vietą.

4. Išnaudokite sienas

Dauguma tikriausiai prisimename vaikystėje kambaryje turėtą bent vieną akcentinę kambario sieną. Nors tokios sienos atrodo pasenusios, tačiau dabar dauguma dizainerių jas vėl pamėgo. Kambario akcentą šie kuria naudodami ryškius, tekstūrinius tapetus ar spalvas. Vaikui augant ir keičiantis jo pomėgiams, vietoje viso kambario renovacijos galėsite pakeisti vienos sienos įvaizdį ir taip atnaujinti visa patalpą. O jei jūsų vaikas itin kūrybingas, sieną galite dažyti mokyklinės lentos dažais ir leisti mažajam ant jos piešti.

Sienas taip pat išnaudoti galite ant jų įrengdami daugybę lentynų. Šios ne tik puikiai tiks sudėti vaiko daiktams ar darbams. Tačiau, be to, laikui bėgant bus galima tiesiog keisti ant lentynų išdėliotus objektus pagal vaiko norus ir amžių.

Visi šie patarimai padeda sukurti norimą vaiko kambario atmosferą. Tačiau svarbu nepamiršti išrinkti ir svarbiausio daikto miegamajame – lovos. Platų vaikiškų lovų pasirinkimą, padedantį išpildyti įvairius mažylių norus, galite rasti čia: https://www.magresbaldai.lt/baldai/vaikiskos-lovos/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *