Medicininės reabilitacijos ir sporto centre – apie planuojamus ir vykdomus remonto darbus

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

„Dažysime sienas, keisime grindų dangą, tvarkysime Medicininės reabilitacijos ir sporto centro prieigas, įrengsime žmonių su negalia automobiliams skirtas vietas, o senas pagrindinio įėjimo į centrą duris pakeisime naujomis, automatinėmis durimis“, – vieną po kito planuojamus darbus Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centre viešėjusiems Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojui Povilui Labukui ir administracijos direktoriaus pavaduotojui Giedriui Griškevičiui vardijo šio centro direktorė Irma Maskeliūnienė.

Mero ir administracijos direktorės pavaduotojai į Medicininės reabilitacijos ir sporto centrą nuvyko apžiūrėti šiuo metu įstaigoje atliekamų remonto darbų ir pasidomėti įstaigos veikla.  Šiuo metu centre atliekamas sporto salės remontas, baigtos įrengti persirengimo patalpos, dušo kabinos, WC.

Praėjusiais metais dalyje Medicininės reabilitacijos ir sporto centro patalpų buvo sumontuota kondicionavimo sistema, o šiemet kondicionieriai įrengti Globos skyriuje.

Pokyčių šioje įstaigoje daug, bet planų – dar daugiau. Netrukus turėtų prasidėti Medicininės reabilitacijos ir sporto centro prieigų tvarkymo darbai – bus keičiamos šaligatvio trinkelės, įrengti žmonėms su negalia skirti nuolydžiai ir vietos negalią turinčių asmenų automobiliams. Remonto darbai bus atliekami ir pirmojo aukšto koridoriuje – čia bus perdažomos sienos. Visus šiuos darbus centras planuoja atlikti panaudodamas  po įvykdytų viešųjų pirkimų sutaupytas Sporto rėmimo fondo lėšas – 39 tūkst. Eur, tad bus atlikta dar daugiau darbų nei buvo planuota.

Artimiausiu metu centras teiks paraišką saulės kolektoriams įsirengti. Lėšas šiems šilumą taupyti padėsiantiems įrengimams Medicininės reabilitacijos ir sporto centras tikisi gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

„Pokyčiai Medicininės reabilitacijos ir sporto  centre stebina, o planai – džiugina. Džiaugiuosi, kad glaudžiai bendradarbiaujant su savivaldybe ieškoma būdų gerinti asmenų, gaunančių slaugos, globos ir reabilitacijos paslaugas, sąlygas. Neatpažįstamai pasikeis šio centro sporto salė, persirengimui skirtos patalpos, kurios taps prieinamesnės ir judėjimo negalią turintiems žmonėms. Netrukus prasidės šio centro prieigų tvarkymo darbai – neabejoju, kad rezultatas  pagerins asmenims teikiamų paslaugų kokybę“, – pokyčiais šioje įstaigoje džiaugėsi Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas P. Labukas.

Anot Medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktorės I. Maskeliūnienės, centre dar būtina atlikti vandentiekio sistemos remonto darbus. Šioje įstaigoje vandentiekio vamzdžiai nekeisti jau ne vieną dešimtmetį,  tad čia bet kada gali įvykti vandentiekio avarija.

Duobėta automobilių stovėjimo aikštelė – dar viena problema, kurią, anot centro direktorės, būtina spręsti, norint sutvarkyti Medicininės reabilitacijos ir sporto centro teritoriją. Jos nepuošia ir šalia centro įrengta autobusų stotelė, kurioje autobusui laukti skirta pastogė toli gražu neprimena įprasto autobusų laukimo paviljono.

„Vizito metu taip pat vertinome ir problemas, kurios nemažus iššūkius kelia įstaigos dar kokybiškesnės veiklos užtikrinimui, tad artimiausiu metu spręsime ir juos“, – pažymėjo mero pavaduotojas P. Labukas.

Apžiūrėję Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro patalpas mero pavaduotojas P. Labukas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas G. Griškevičius užsuko į šalia centro esančią pavėsinę, kurioje pabendravo su centre slaugomais senjorais ir kartu pasiklausė Alytaus kultūros centro folkloro ansamblio „Žvangucis“ atliekamos koncertinės programos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *