Lazdijų patirtis su nelegaliais migrantais sudomino estus

Lazdijų rajono savivaldybės nuotr.

Nelegalios migracijos klausimai domina ir estus, mat dalis jų savivaldybių yra pasienyje su Rusija ir baiminamasi susidurti su panašia situacija, kokia yra Lietuvos savivaldybėse. Norėdami pasisemti žinių ir patirties, Estijos miestų ir rajoninių savivaldybių asociacijos atstovai lankėsi Lazdijų rajono savivaldybėje.

Į Lazdijus atvyko Tiit Terik, asociacijos valdybos pirmininkas, Talino savivaldybės narys, Veikko Luhalaid, asociacijos direktorius, Jan Trei, asociacijos direktoriaus pavaduotojas, Marliis Rettau, asociacijos patarėja tarptautinio bendradarbiavimo klausimais, Liis Epro, asociacijos viešųjų ryšių specialistė.

Susitikimo metu rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė pasidalino mintimis apie tai, su kokiais iššūkiais teko susidurti. Pasidžiaugė, kad Lietuvos savivaldybių asociacija taip pat aktyviai įsitraukė į problemų sprendimą ir savivaldybių atstovavimą ministerijose bei Seime.

„Nesame vieni, jau įgauname svorį“, – sakė direktorė, paklausta apie savivaldybių asociacijos pagalbą.

Direktorės pavaduotojas Saulius Petrauskas, prisiminęs pirmąsias dienas apgyvendinant nelegalius migrantus, akcentavo, kad nuo pat pradžių buvo labai svarbus aiškių veiksmų ir atsakomybių planas bei komunikacija tiek su vietos bendruomene, tiek su ministerijų atstovais.

Rajono merės patarėja Sonata Dumbliauskienė kolegoms iš Estijos trumpai pristatė esamą situaciją rajone. Estijos ir rajono savivaldybės administracijos atstovai diskutavo apie galimybes bendradarbiauti sprendžiant nelegalios migracijos ir panašius klausimus. Atsisveikinant Estijos miestų ir rajoninių savivaldybių asociacijos atstovai pasidžiaugė Lazdijų rajono savivaldybe, pirmąja iš šalies savivaldybių parodžiusia žmogiškumą ir atjautą šiuo sunkiu kriziniu laikotarpiu.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *