Alytaus miesto politikai tikina susitarę dėl valdančiosios daugumos ir darbų

Trečiadienį vykęs nuotolinis Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdis pažėrė netikėtumų – slapto balsavimo metu buvo nepritarta Artūro Galakvoščiaus kandidatūrai eiti administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, kurią pasiūlė vieni iš suformuotos valdančiosios daugumos koalicijos partnerių – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Po posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje meras Nerijus Cesiulis neslėpė, jog slaptas balsavimas sukėlė tam tikrų klausimų, kuriuos teks aiškintis artimiausiu metu, tačiau esą jis nemanantis, jog tik ką suformuota valdančioji dauguma jau pradeda byrėti.

Ant koalicijos susitarimo rašto – 17 parašų, kuriuos po beveik keturis mėnesius trukusių derybų dar birželio pradžioje sudėjo penkių politinių jėgų atstovai: socialdemokratai, konservatoriai, Liberalų sąjūdis, LVŽS bei visuomeninis rinkimų komitetas „Už Alytų“.

Pagal koalicinį susitarimą, antrasis administracijos direktoriaus pavaduotojo postas patikėtas LVŽS, todėl, pasak mero, valstiečiai ir toliau galės siūlyti savo kandidatą šioms pareigoms eiti. Veikiausiai tai bus padaryta ne ankščiau nei rugpjūčio pabaigoje. Be to, LVŽS galės siūlyti ir tą pačią A. Galakvoščiaus kandidatūrą.

Svarbiausiais koalicijos darbais Alytaus miesto meras ir valdančiosios daugumos vedlys įvardijo verslo aplinkos ir miesto infrastruktūros gerinimą, investicijų pritraukimą, emigracijos mažinimą, švietimo sistemos pokyčius, profesinio ir aukštojo mokslo rėmimą, dėmesį sporto situacijai.

Spaudos konferencijos metu pristatytas Alytaus miesto savivaldybės administracijos komandą nuo liepos 5 dienos papildysiantis Giedrius Griškevičius prisipažino, pasiūlymą eiti šias pareigas svarstė gana ilgai, tačiau šiandien yra pasiruošęs darbuotis administracijoje, ankstesnius darbus nukeldamas į šalį.

G. Griškevičius bus atsakingas už švietimo, kultūros ir sporto sritis.

„Turiu daugybę minčių ir dėl švietimo, ir dėl kultūros, tačiau pirmiausia įsigilinsiu į situaciją, o jau po to žiūrėsiu, nuo kurių darbų galėčiau pradėti“, – pažymėjo G. Griškevičius.

G. Griškevičius. Dzūkijosveidas.lt nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *