Pirmame Alytuje duris atvėrė Vaikų dienos centras

Šiandien Alytuje duris atvėrė naujas Vaikų dienos centras. Vaikams skirtos erdvės atidaryme dalyvavo ir simbolinę juostelę perkirpo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė bei Alytaus miesto bendruomenės centro direktorė Loreta Trainavičienė.

„Puiku, kad Bendruomenės centras plečiasi ir Alytuje atsiranda dar vienas Vaikų dienos centras. Puikios, gražios erdvės ir svarbiausia – jos labai visiems reikalingos. Lai čia niekuomet netrūkta vaikų klegesio“, – naujomis vaikams skirtomis erdvėmis džiaugėsi ir sėkmingos veiklos centrui linkėjo mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Ko jau ko, bet vaikų klegesio čia tikrai netrūks – stalo žaidimus čia jau šiandien žaidė ir su nekantrumu šventinių vaišių laukė daugybė mažųjų alytiškių.

„Noriu pasidžiaugti, kad Bendruomenės centras auga. Auga taip, kad plečiasi patalpomis ir teikiamų paslaugų skaičiumi. Tikiuosi, kad šis centras bus reikalingas ir naudingas bendruomenei, ypač vaikams“, – naujomis ir dar dažais kvepiančiomis erdvėmis džiaugėsi Alytaus miesto bendruomenės centro direktorė L. Trainavičienė.

Alytaus miesto pedagoginės psichologinės tarnybos direktoriaus pavaduotoja, l. e. direktoriaus pareigas, Silvija Peštenienė pasidžiaugė, kad mieste atsirado tokia erdvė, kurioje vaikai ras puikias galimybes praleisti laiką. Anot S. Peštenienės, kuo daugiau Alytuje bus tokių vaikų dienos centrų, tuo tik geriau bus mažiesiems miesto gyventojams.

Jiezno g. 1 įsikūrusiame Vaikų dienos centre VšĮ Alytaus miesto bendruomenės centras organizuos vaikų dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugas. Čia vaikai mokysis atlikti buities darbus, rūpintis asmens higiena ir drabužių priežiūra, taip pat bus vykdoma prevencinė-švietėjiška veikla, organizuojamas laisvalaikio užimtumas, bus formuojami vaikų  maitinimo įgūdžiai. Centre vaikai su savanorių ar socialinių darbuotojų pagalba galės paruošti namų darbus, dalyvauti edukacinėse išvykose, organizuoti savo darbelių parodas ir užsiimti kita įdomia veikla.

Vaikų dienos centro patalpų remontas kainavo 35 tūkst. Dar 10 tūkst. Eur skirta įrangai ir baldams įsigyti. Remonto darbai finansuoti ir įranga bei baldai įsigyti Europos Sąjungos lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *